LEVEN EN WERK

Martin Pulaski

In 2005 ging Martin Pulaski’s literair blog Hoochiekoochie van start. Inmiddels vind je daar duizenden pagina’s tekst: korte verhalen; mijmeringen; autobiografische fragmenten; gedichten; beschouwingen over film, muziek, kunst; playlists van zijn radioprogramma Zéro de conduite, en veel meer.
Een visuele aanvulling op https://hoochiekoochie.blog/ is Pulaski’s voornamelijk autobiografische fotoblog http://www.flickr.com/photos/martinpulaski/

Martin Pulaski studeerde film aan het RITCS en filosofie aan de VUB. In zijn masterverhandeling beschreef hij de minder aangename kanten van het burgerlijke gezin. Doorheen de jaren verdiepte hij zich in antipsychiatrie, romantiek en surrealisme. Later ging zijn aandacht vooral naar de klassieke en moderne Europese literatuur. Zijn grootste passies zijn, naast literatuur, reizen, film, muziek, theater en plastische kunsten.
Pulaski publiceerde proza en poëzie in tijdschriften als Nieuw Vlaams Tijdschrift, Tempus Fugit, Humo, Gierik, Zulma, De Brakke Hond, Letters, rekto:verso en Dighter. Zijn dichtbundel ‘Kamertjeszonden’ werd uitgegeven in 1995. Zijn novelle ‘Sandra’s Blues’ won een prijs in een verhalenwedstrijd van De Morgen en verscheen in de verzamelbundel ‘Moed en Overmoed’, uitgegeven bij Meulenhoff-Kritak. ‘Sandra’s Blues’ was de eerste publicatie onder het pseudoniem Martin Pulaski.
Hij was medestichter en redactielid van de tijdschriften Aurora (literatuur en filosofie) en Brutaal (literatuur en kunst).

Op radio Centraal in Antwerpen maakte hij van 1982 tot 1991 het popprogramma ‘Shangri-La’. Sindsdien kun je daar zijn maandelijks thematisch programma ‘Zéro de conduite’ beluisteren.

Martin Pulaski is het schrijverspseudoniem voor de man die in het gewone leven Matti Brouns heet. Sommigen noemen hem al eens Mathieu, anderen Matthias.

%d bloggers liken dit: