DEEL VAN DE WERELD

cof

‘Veilig thuis in een welvarend Vlaanderen’ bazuint de Nieuwe Vlaamse Alliantie. Ik wil niet veilig thuis zitten. Ik wil buiten komen en me overal thuis voelen. Ik wil zeker nog wel varen, maar niet alleen maar op de rijke rivieren Schelde, Maas en IJzer. Ik wil nog wel klimmen, maar niet op de maatschappelijke ladder. Nog altijd wil ik de wereld zien en vaststellen dat wij allen broeders en zusters zijn, dat we op veel manieren verschillen maar in wezen toch ook gelijk zijn. Dat we overal dezelfde rechten hebben. Ik wil geen muren en geen grenzen. Ik wil dat iedereen waar ik ook kom – of niet kom – gelukkig is, of toch dezelfde kansen voor geluk heeft als ik. Wat heb je eraan veilig en rijk thuis te zitten bij de televisie of de barbecue terwijl buiten de wereld ten onder gaat? Terwijl buiten de aarde stilaan de geest geeft als gevolg van al dat blind en armzalig gezwoeg voor wat weelde en van de strijd voor het behoud ervan? Terwijl 99 procent van de dingen die je thuis welvarend hebt vergaard niets voorstelt in vergelijking met een nacht van liefde onder heldere sterren.

Foto: uitzicht op de Antwerpse gevangenis, Martin Pulaski, augustus 2018

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “DEEL VAN DE WERELD”

  1. Het gevaar van die Vlaamse Alliantie is dat zij door verdraaide woorden veel mensen in haar val weet te lokken en zelfs mensen die van oorsprong niet van hier zijn voor hun kar spannen om ze zodra ze aan de macht zullen zijn als eerste af te stoten. Maar eerst laten zij die dames ijveren voor het beperken van de vrijheid al bewerend dat zij juist vrijheid van denken aanbieden. Maar hoe kan een kind zich in de klas vrij voelen als het verboden wordt om daar een hoofddoek, hoofdbedekking of een religieus symbool te dragen?

    Met argus ogen zien wij meer en meer de jaren 30 van vorig eeuw op ons af komen en mogen wij terecht vrezen voor ons welzijn, met wat onze familieleden is aangedaan. Zal Vlaanderen weer voor zwarte dagen kiezen, of zullen er nu meer wijzen zijn die zich hier tegen zullen verzetten en er op zullen staan dat ditmaal de vrijheid van denken, de vrijheid van spreken en de vrijheid van godsdienst zal vrijwaard blijven?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.