1111 FOLLOWERS

Gisteren voelde ik me een beetje als een goeroe, meer Meher Baba dan Baghwan, meer bijdegronds dan beurs-, meer pop dan fashion, minder radicaal dan kritisch, minder gehoorzaam dan schuchter, minder actueel dan verbeten, minder Gabriel/Bono dan Dylan/Waters, minder Brigitte Bardot dan Jeanne Moreau – maar een goeroe desalniettemin. Een beetje.

Een goeroe die al zijn 1111 followers wil danken voor hun aanhankelijkheid en trouw. Die trots is als een rots en tevreden als een rozijn in de zon. Die veel wil geven met veel wol en weinig geblaat, maar toch ook weer niet wollig of geitenwollig, veeleer vurig als een luchtmens of spontaan en snel als een zondronken hagedis.

Vandaag is dat gevoel voorbij: het magische getal is weg, en alle goden zijn weer dood zoals het hoort en altijd was. Tijd voor nieuwe sentimenten en emoties, voor andere woorden en andere beelden. Voor nieuwe dankgebeden. Voor nieuwe zwerftochten door de wereld, de taal en alle ruimtes die de tijd mij biedt.

 

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

%d bloggers liken dit: