BULLE OGIER: MAGISCHE ACTRICE

bulleogier4

Voor Geerten Meijsing, deze foto van een magische actrice, voor ons voortaan symbool van een onvergetelijke ontmoeting tijdens een nacht vol vuurwerk en vrolijke melancholie.

“Mensen nu die hun vrienden het goede toewensen omwille van henzelf zijn vrienden bij uitstek; zij houden immers van een ander in zoverre hij is wie hij is en niet om een bijkomstige eigenschap.”  Aristoteles, Ethica Nichomachea

Foto: Screenshot Bulle Ogier in Maîtresse van Barbet Schroeder.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

6 gedachten over “BULLE OGIER: MAGISCHE ACTRICE”

 1. Dag Martin,
  Dubito, ergo cogito …
  ik weet niet en ik twijfel.
  Veel. In mijn leven.
  Misschien was ik ooit wel filosoof voor ik geboren werd.
  Ik weet ook niet
  wie jij bent en was. Voor die dag.
  Soms beeld ik me in dat je een schilder was.
  En dat je beroemd was voor je ‘nu’.
  Niet van hic et nunc.
  Maar van bv. un petit déjeuner… quelque part sur l’herbe…
  want dat je een connaisseur bent van prachtige vrouwen
  dat bewijs je nog elke oude dag …
  Volhard in de schoonheid.

  Like

 2. Uvi, misschien was ik wel een hond, of Diogenes, of een gladiator, of een medestander van Spartacus, of, of, of. Ik weet het niet. Zal er over nadenken. Nu is er teveel lawaai. De straat word opgebroken en ik heb het gevoel dat ons – toch vrij stevig – huis gaat instorten. Het betonnen afdak boven de voordeur is al gestut. Het lijkt wel het huis van Usher.
  En Uvi, ik ben vooral een dromer van prachtige vrouwen. In werkelijkheid ben ik vaak veel te schuchter om ze zelfs maar aan te spreken. Vorige week op weg naar de psychiater (ook een mooie vrouw) zag ik in de bus een meisje dat heel erg op Françoise Hardy (de jonge Françoise Hardy) leek, het type dat ik misschien wel het mooist vind. Ik heb het haar niet durven zeggen, bang om me belachelijk te maken. Bovendien denk ik dat ze het wel wist.
  Toch zal ik volharden, ja, dat wel.

  Like

 3. Dear Martin,
  misschien is het wel omdat ik myoop ben.
  Dat mijn handen dus moeten aanvullen
  wat mijn ogen missen.
  En dat ik daarom meer voor barok ben à la Bardot.
  Anderzijds zou ik
  ‘om te worden wie ik ben’
  liever op de sofa liggen met Françoise dan met Freud.
  Dun denken maar vlezig doen.
  Blijf maar dapper dromen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Uvi, het zou nog veel prettiger zijn mochten die ‘prachtige vrouwen’ mij met hun aandacht vereren, en met allerlei ‘geschenken’ overladen. Ja, kijk, ik blijf dapper dromen. Als een krijger.
  Overigens ziet Françoise Hardy er nog steeds bekoorlijk uit, in tegenstelling tot de dierenvriendin. En ze heeft een plaat uit die ‘Amour Fou’ heet, wat ook mooi meegenomen is.

  Like

 5. Beste Martin,
  Man, ik zie dit nu pas. Weet niet hoe me op je blog te abonneren (zoals ik vroeger reeds was, op een andere pc), want heb geen Facebook. Ik zou nog hele dagen mezelf bezig kunnen houden met je blog. Dank en nog eens dank.
  Laten we nog eens drinken op de vriendschap en onze gedeelde liefdes en melancholie!
  Ti abbraccio,
  Geerten

  Geliked door 1 persoon

 6. Beste Geerten,
  Fijn dat je de foto van Bulle ontdekt hebt. Ik begon al wanhopig te worden. Heel graag gedaan – voor jou. Jammer, dat je hem op mijn blog niet kunt vergroten, maar met een beetje zoekwerk vind je een groter formaat. Of ik stuur hem via de mail.
  Ik ben geen internetspecialist, weet niet hoe je je kunt abonneren, maar zal het navragen. Je kunt natuurlijk – als je even tijd hebt – altijd gewoon even komen kijken, hoewel er helemaal geen regelmaat zit in wat ik hier publiceer.
  Ik schrijf je straks of morgen een brief, moet nu de straat op. Gelukkig een stralende zon. Maar een vergelijking met Siracusa is niet mogelijk.
  En vanavond drink ik een amaro en enkele glazen wijn op onze vriendschap!
  Je vriend,
  Martin

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: