DE JONGEN VERDRINKT IN ZICHZELF

jongenverdrinkt.jpg
Foto François Brouns.

De jongen zinkt als het ware weg in zichzelf, je zou bijna willen zeggen: hij verdrinkt in zichzelf. Het is de aangrijpendste uitdrukking van teleurstelling die ik ken.”
Pascal Mercier, De pianostemmer.

Ω

Oorspronkelijk gepubliceerd op 23-11-2012.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

9 gedachten over “DE JONGEN VERDRINKT IN ZICHZELF”

 1. En het donker maakt me bang
  Mamma, mamma…
  Mag het licht aan op de gang
  Is dit nou later
  Is dit nou later als je groot bent
  Een diploma vol met leugens
  Waarop staat dat je de waarheid kent
  Is dit nou later
  Is dit nou later als je groot bent
  Ik snap geen donder van het leven
  Ik weet nog steeds niet wie ik ben
  Is dit nou later

  PS.
  Wat een ontroerende foto.

  Like

 2. Ontroerend ernstig treurig jongetje.
  Hij zoekt steun met zijn linkerelleboog
  op een leuning die er niet is …
  En het donker maakt me bang
  Mamma, mamma…
  Mag het licht aan op de gang
  Is dit nou later
  Is dit nou later als je groot bent
  Een diploma vol met leugens
  Waarop staat dat je de waarheid kent
  Is dit nou later
  Is dit nou later als je groot bent
  Ik snap geen donder van het leven
  Ik weet nog steeds niet wie ik ben
  Is dit nou later

  Tweede maal. Pruts je nu ook aan je reacties, grote jongen?

  Like

 3. Uvi, ik ben die reacties bijna allemaal kwijt. Dat vind ik nog het ergste. En links naar mijn teksten werken ook niet meer.

  Like

 4. Uvi, ik heb veel teruggevonden in mijn e-mail. Dat heb ik zo goed als het kon, zoveel mogelijk in de juiste volgorde, onder de betreffende stukken geplakt. Ik ben er nog altijd moe van.En nu lijkt het ook of ik die commentaren allemaal zelf heb geschreven. Maar ik had geen andere keuze.

  Like

 5. “Hij zoekt steun met zijn linkerelleboog
  op een leuning die er niet is ..”
  Ja, dat heb je goed gezien. Het jongetje dat ik was schijnt zich nauwelijks recht te kunnen houden. Maar heeft toch die ‘berg’ beklommen. Ik geloof dat ik net een zware astma-aanval achter de rug had. Zulke aanvallen duurden meestal een drietal dagen. ’s Nachts moest mijn mama dan aan mijn bed komen zitten. Eens de aanval achter de rug voelde ik mij herboren. Opeens had ik weer kracht.

  Like

 6. Van commentaren op hk krijg ik telkens een e-mail (met de inhoud van het commentaar erbij). Op die manier heb ik met kopiëren en plakken alles daar geplaatst waar het hoorde. Maar ik kan natuurlijk niet vanuit – bijvoorbeeld – jouw naam een commentaar plaatsen. Daarom lijkt het alsof het allemaal van mij komt. Sommigen zullen mij nu wel erg narcistisch vinden, terwijl ik het toch vooral voor de commentatoren heb gedaan.

  Like

 7. Aha. Jawel. Die berichten, krijg ik dus ook.
  Maar ik vernietig ze meteen. Omdat ze onder aan de test staan.
  Verondersteld worden te blijven staan.
  En, narcisme,
  hoed je voor simpele zielen en predikers van de waarheid, Martin.
  Ik weet niet hoe het gesteld is met jouw navel,
  de mijne stelt het goed.
  Groeten aan jouw epicentrum…

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: