NEIL YOUNG IN BRUSSEL (1976)

Op 25 maart 1976 zag ik in Vorst Nationaal in Brussel voor het eerst Neil Young. Ik denk dat ik op muzikaal gebied nooit iets intensers en ontroerenders heb meegemaakt. Dit is de setlist:

Tell Me Why

Mellow My Mind

After The Gold Rush

Too Far Gone

The Needle And The Damage Done

A Man Needs A Maid

No One Seems To Know

Heart of Gold

Encore:

Country Home

Don’t Cry No Tears

Down by the River

The Losing End

Like a Hurricane

Lotta Love

Drive Back

Southern Man

Encore 2:
Cortez the Killer

Cinnamon Girl

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “NEIL YOUNG IN BRUSSEL (1976)”

 1. Dit is één van de weinige concerten waar ik nog dikwijls aan terug denk.
  Het staat in mijn top3 van bijgewoonde concerten!
  Fijn dat je ook aanwezig was en de magische sfeer meegemaakt hebt.
  Hopelijk worden je batterijen opgeladen op La Gomera.
  Groeten uit de Oostkantons.

  Like

 2. Wat een toeval. Misschien bevonden we ons wel dicht bij elkaar. Ik heb geen top-10 of zo, maar dit is alleszins een van de concerten die me het best zijn bijgebleven – ik geloof wat mij betreft het beste ooit.
  Het was de bedoeling om hier op La Gomera aan te sterken, ja, maar inmiddels ben ik opnieuw ziek geworden, een zware verkoudheid. Door alle medicatie van de voorbije maanden en vooral door wat er afgelopen zomer met me is gebeurd heb ik kennelijk helemaal geen weerstand meer. Iemand niest een keer en ik word ziek. Zal er moeten mee leren leven. Alleszins bedankt voor je bezorgdheid, beste Lonesome Zorro.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: