DE TERUGKEER VAN PULASKI: ZERO DE CONDUITE

pulaski2011-2

Begin mei dit jaar maakte ik mijn (toen) voorlopig laatste Zéro de conduite voor Radio Centraal. Na bijna vijf maanden, waarvan drie maanden in een ziekenhuis, een gevecht met de dood en het begin van een lange revalidatie die op z’n minst een jaar zal duren, ben ik terug met een nieuwe aflevering. Het werd tijd, de inboorlingen werden ongeduldig. Of stel ik me dat maar voor? Omdat de muziek gedurende die vijf maanden tot een onoverzichtelijke jungle is aangegroeid kon ik me niet beperken tot één thema. Ik wilde heel graag wat recente songs draaien. Toch begin ik met een mini-thema: Memphis en songs over Memphis, met enkele uitstapjes naar Philadelphia en Muscle Shoals. Dat is de eerste helft van deze halflevering. In de tweede helft draai ik de nieuwere songs. Veel luisterplezier.

 

Booker T & the MG’s – Day Tripper – McLemore Avenue

Eddie Floyd – Things Get Better – It Came From Memphis: the Legendary Sound Of Memphis

Jimmy Hughes – It’s A Good Thing – Why Not Tonight?

Betty Wright – He’s Bad, He’s Bad -The Platinum Collection

Candi Staton – Sweet Feeling (Old Time Feeling) – Evidence: The Complete Fame Records Masters

Charlie Rich – Life Has It’s Little Ups And Downs – Set Me Free / The Fabulous Charlie Rich

Elvis Presley – Any Day Now – From Elvis In Memphis

Dusty Springfield – I Can’t Make It Alone – Dusty In Memphis

Al Green – I’m So Lonesome I Could Cry – Call Me

Rufus Thomas – The Memphis Train – The Platinum Collection

John Hiatt – Memphis In The Meantime – Bring The Family

Rod Bernard – Memphis – Swamp Rock ‘n’ Roller

Felice Brothers – Memphis Flu – Yonder Is The Clock

Alex Chilton – Take It Off – High Priest

Travis Wammack – Scratchy – It Came From Memphis: the Legendary Sound Of Memphis

The Band – (I Don’t Want To) Hang Up My Rock ‘n’ Roll Shoes  (Chuck Willis) – Rock Of Ages

Bobby Charles – Grow Too Old – Bobby Charles

R.E.M. – Bang And Blame – Monster

Wilco – I Might – The Whole Love

The Jayhawks – She Walks In So Many Ways – Mockingbird Time

Jesse Sykes & The Sweet Hereafter – Marble Son – Marble Son

Fleet Foxes – Battery Kinzie – Helplessness Blues

Israel Nash Gripka – Red Dress – Barn Doors & Concrete Floors

Drive-By Truckers – Pulaski – Go-Go Boots

Steve Earle – Meet Me In The Alleyway – I’ll Never Get Out Of This World Alive

Ry Cooder – I Want My Crown – Pull Up Some Dust And Sit Down

William Fitzsimmons – Beautiful Girl – Gold In The Shadow

Gillian Welch – Six White Horses – The Harrow & The Harvest

Thurston Moore – Blood Never Lies – Demolished Thoughts (p: Beck)

Low – Something’s Turning Over – C’mon

Bon Iver – Towers – Bon Iver

My Morning Jacket – Outta My System – Circuital

Φ
Research & presentatie: Martin Pulaski
Presentatie & techniek: Sofie Sap

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “DE TERUGKEER VAN PULASKI: ZERO DE CONDUITE”

 1. Beste Martin,
  Vergeef mij mijn onhandige vraag, maar.. is het mogelijk om je programma’s na te luisteren, achteraf dus? Ik kom er niet uit op de site van radiocentraal. Geweldig dat je weer ‘draait’.
  hartelijke groet, oestha.

  Like

 2. Oestha, je vraag is niet onhandig. Opdat mijn programma’s achteraf beluisterbaar zouden zijn, zou ik een podcast moeten maken. Ik heb niet veel technische aanleg, waardoor ik die eenvoudige opdracht nogal moeilijk vind. Jammer, maar zo is het. Zelf bezit ik alleen compilaties van de songs die ik draai, dus niet van de gesproken woorden.
  Het enige wat je (voorlopig?) kunt doen is de uitzending rechtstreeks beluisteren.
  Hartelijke groet,
  Martin.

  Like

 3. Beste Martin,
  Dank je.. In grooveshark of lastfm maakte ik nu een paar keer een speellijst van je selectie. Live luisteren is beter, dat klopt.. misschien kunnen de songs etenstijd en bedtijd voor de kleintjes best begeleiden.
  Heb je al wat van Dylan gezien en gehoord op youtube.. hij zong soms:-)
  Take care, hartelijke groet, oestha.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: