EEN JAAR ZONDER HOOFD

sneeuw3

Ik ben een popartiest die niet populair is, een dief die niet kan stelen. Een man zonder ambitie, en zodoende tevreden. De enige eigenschap die ik heb is dat ik geen eigenschappen heb, net zoals Ulrich. Als ik terugkijk op 2010 besef ik dat ik een heel jaar zonder hoofd heb geleefd. Of eigenlijk wel met een hoofd – met dat van jou, zoals in een hindoeïstisch sprookje. En voor ik het vergeet: al de steden en de straten waar ik rondzwierf hadden jouw naam en zullen altijd jouw naam hebben.

En nu dwarrelen de sneeuwvlokken langzaam naar beneden, de sneeuwvlokken die evenmin populair zijn. Alleen bij onnozele kinderen, die graag op straat spelen en er mannen maken.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “EEN JAAR ZONDER HOOFD”

 1. Ik zou grof kunnen zijn en stellen:
  ‘Sois bleu et tais-toi’.
  En dat de essentie bewaard is.
  Maar dàt zou een seksitische opmerking beneden alle peil zijn.
  Las ik niet onlangs de volgende titel:
  ‘Niet de vagina is belangrijk maar de hersenen.’
  Ik citeer dit statement en laat de appreciatie over
  aan een man zonder hoofd.
  Zelf zou ik gaan voor beide.
  Maar vooral voor de liefde. Bleu et blue.

  Like

 2. Uvi, ‘Sois bleu et tais-toi’ is mooi gevonden, en niet noodzakelijk seksistisch, tenzij je de uitspraak alleen maar in deze context hier leest. Waar las je dat van die vagina? Dat gaat dan wel over de vrouw, neem ik aan. Bij de vrouw zijn de hersenen belangrijk, en is de vagina dat niet? En bij de man? Is zijn penis belangrijk? En hoe zit het met een hermafrodiet?
  Mijn oordeel? Ik vind niets belangrijk en alles. Een man of een vrouw is een geheel, en zelfs dat niet. Van mezelf kan ik niet zeggen dat mijn neus meer betekent dan mijn penis. En als ik naar een vrouw kijk, probeer ik haar eerst in de ogen te kijken, want natuurlijk moeilijk is als ze geen hoofd heeft.
  Uvi, ik geloof niet erg in de identiteit van een enkeling. In de liefde, bijvoorbeeld, word je soms een. Je houdt niet op bij je huid. Wellicht is het om die reden dat je de liefde als het hoogste beschouwt. De liefde is het hoogste.
  Blauw is voor mij niet per definitie de kleur van de melancholie. Bovendien is het een heel mooi woord.
  Bedankt voor je reactie.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Hardnekkige melodietjes

Kirstin Vanlierde

Devriese

Stukjes van nu en columns van vroeger

ViLT

ViLT : Elke Dag Verse Lyriek

hotfox63

IN MEMORY EVERYTHING SEEMS TO HAPPEN TO MUSIC -Tennessee Williams

Marjon werkt.

Pijn en poëzie op de werkvloer.

Pierewit

Verschijnt nu en dan weer niet.

reddend zwemmen

weblog van rob van essen

KOTSEN OP WOENSDAG

ALLE ANDERE DAGEN BEN IK BEST OKÉ

Aanlegplaats

thuishaven voor blogs vol literair talent

Johan De Crom

Politieke meningen, prozaïsche strelingen

(Botho) Straussian

composition/Neue Musik, noise, techno, field recording

Dichtertje

EEN MANIER VAN KIJKEN...

Boekenwulf

Lezen, een open deur naar een betoverde wereld - François Mauriac

HOOCHIEKOOCHIE

kroniek van een kamertjeszondaar

deintro.wordpress.com/

Uw introductie in muziek

bijgekleurd

een wereld in zwart en wit is ook maar grijs

musings on films

in-depth approaches to cinema

catherineciseaux

teksten, illustraties, cartoons, schilderijen

Nogevenlezen.nl

Verhalen van Sandrijn Swarts

BERTJENS

Zij. Diversen.

Ben Joosten

Nunc Est Scribendum

Johnny B.

He not busy being born, is busy dying.

eleventweleven straatsalaat

11antfroggies schaaflicht doebiedoebie

JAN GEERTS

- dichter, verder, maar vooral dichter -

%d bloggers liken dit: