STOERE MANNEN

Jonge mannen in de metro schelden je uit als je ze nog maar een seconde aankijkt. Niet doen, dat is gevaarlijk! Wat me overigens opvalt is dat stoere mannen altijd in groep zijn. Zouden ze bang zijn voor iets, of laf? Magere, kwetsbare mannen zijn meestal alleen.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

3 gedachten over “STOERE MANNEN”

 1. Stoere mannen zijn banger dan kwetsbare mannen, in groep voelen ze zich beschermd en profileren zich dan t.o.v. hun groepsgenoten en veinzen dat ze niet bang zijn. Ze projecteren hun angst op de buitenwereld en hun gedrag maakt hen innerlijk nog angstiger, ze beseffen of onderkennen dat niet en zijn zich ook niet bewust dat ze door hun agressief gedrag hun angsten vergroten of minstens in stand houden. Mensen willen zich afscheiden, willen tot een groep behoren, dan voelen ze zich veilig, maar net door die afgescheidenheid vergroten ze het onveiligheidsgevoel.
  Stations, de metro, openbare plaatsen waar veel volk samentroept, het openbaar vervoer..het is bijna overal in Europa hetzelfde liedje, agressie, gevaar, onrust…een opgefokte samenleving, Azië is dan een verademing.

  Like

 2. @Uvi, dit was meer een empirische vaststelling. Ik had er wel al over nagedacht, maar ik ben geen psycholoog.
  @Pan: een bijzonder originele analyse van het fenomeen, die ook heel plausibel lijkt.
  Dank voor jullie reacties.

  Like

Reacties zijn gesloten.