LORD PROTECT MY CHILD

Ik had de voorbije weken en dagen weinig mee te delen. Wat heb je aan al dat gezeur en geklaag? Misschien dat iemand denkt, met mij is het zo erg nog niet, misschien voelt iemand zich getroost… Misschien herkent iemand zich in me. Maar meer dan dat gebeurt er niet. Ik voeg geen schoonheid aan de wereld toe.

Ik was gisteren zo goed als genezen van een darminfectie, die maar enkele dagen heeft geduurd, en waar ik niet al te veel last van heb gehad. Net toen kreeg ik het bericht dat mijn zoon, terug van een reis naar Japan, in zijn thuisstad Parijs in het ziekenhuis ligt met een ernstige darminfectie. Hij heeft al vier dagen niet mogen eten. Niet dat hospitaalvoedsel te vreten is, maar toch. Een mens krijgt honger en moet eten. En krijgt dorst en moet drinken. Ik maak me zorgen, ben ongerust, verward. Ik hoop dat hij snel geneest. De song van Bob Dylan, een outtake uit ‘Infidels’ (een elpee die ik destijds van mijn levensgezellin en mijn zoon cadeau heb gekregen) draag ik op aan mijn zoon, Jesse. Niet dat ik in god geloof, maar wel in de kracht van de muziek.

Het lot van mijn zoon is ongeveer het enige wat nu mijn gedachten beheerst. Mijn verbeelding is uitgeschakeld.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

4 gedachten over “LORD PROTECT MY CHILD”

 1. Begrijp wat je voelt, Martin. Mijn zoon van 16 ligt ook in het ziekenhuis voor een operatie, en het is vreemd hier in huis, zonder hem…
  Ik luister dan maar naar Doug Sahm (Sir Douglas Quintet + 2 = (Honkey Blues), een geweldige plaat waarvan de zoon van Doug Sahm over zegt dat het zijn vaders ‘Sgt. Peppers album’ is…
  Een klein beetje troost…

  Like

 2. Dank voor de reacties.

  Ja, Marc, dat is een uitstekende plaat, maar Doug Sahm heef massa’s uitstekende platen. Ik denk dat ik nog het meest van Mendocino houd, en van 1+1+1=4 of hoe is de titel ook alweer.
  Ik hoop dat alles goed verloopt met je zoon.

  Like

 3. Marc en Martin: sterkte en ik hoop dat het snel goedkomt met jullie zonen.

  En toevallig heb ik er vandaag de texas Tornados nog eens doorgejaagd. Ambiance!

  Like

Reacties zijn gesloten.