IN MEMORIAM JAY BENNETT

En nu weer is Jay Bennett vriendelijk of onvriendelijk de donkerste nacht ingegaan. Nee, ik heb het al gezegd: ik schrijf niet meer over de doden. In plaats daarvan luister ik nog een keer naar ‘Summerteeth’ van Wilco, en vooral naar de nummers ‘Can’t Stand It’, ‘Shot In The Arm’, ‘I’m Always In Love’ en ‘Via Chicago’. En ook naar Jays eigen ‘The Magnificent Defeat’, met daarop het zeer mooie ‘The Palace At 4 AM’.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “IN MEMORIAM JAY BENNETT”

  1. Jay had een getroubleerde verhouding met Jeff Tweedy. De breuk schijnt een verbitterd man van hem gemaakt te hebben. Ik volg je advies: deze week speel ik oude Wilco.

    Like

  2. Ik vermoed ook dat hij erg verbitterd was. Die ‘oude’ Wilco -platen klinken nog uitstekend, vind ik. Vooral ‘Summerteeth’

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: