JOHN MARTYN: GEEN IN MEMORIAM

Op gedichtendag zwijgt voor altijd een van de dichterlijkste stemmen uit de populaire muziek. Maar ik laat de in memoriams aan anderen over. Dat was mijn voornemen: geen in memoriams meer. Daarom doe ik er het zwijgen toe en draai John Martyns beste platen.
De Engelstalige Wikipedia geeft je alle informatie die je nodig hebt. De waarheid staat op zijn elpees.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

2 gedachten over “JOHN MARTYN: GEEN IN MEMORIAM”

  1. ik ben toevallig op je blog terechtgekomen.als grote fan van John Martyn, de artiest die zowat de soundtrack van mijn leven heeft geschreven is helaas niet meer onder ons. Wat me mateloos stoort is dat bijna niemand er ook maar enige aandacht heeft aan geschonken… De radio zal ons wel melden dat Madonna naar hier komt maar schenkt géén aandacht aan een zo belangrijke artiest. Gelukkig heb ik zowat 40 cd’s/elpees van dit monument… dus fuck the radio. Toch mijn respect voor je minimale bijdrage, mooie blog trouwens….

    Like

  2. Arthur, ik wilde heel veel over John Martyn schrijven. Hij heeft bijzonder veel voor me betekend. Tijdens mijn eerste huwelijk was Stormbringer van John & Beverly Martyn een deel van de soundtrack van ons leven. Daarna heb ik hem een tijdje uit het oor verloren, maar de laatste tien jaar heb ik hem herontdekt. Hij was uniek, en altijd zichzelf – geen toegevingen.
    Ik heb echter niet meer over hem geschreven omdat ik de voorbije jaren teveel in memoriams heb gepleegd. En dat eist teveel van me, van mijn emoties, van mijn geestelijke gezondheid. Daarom had ik me een tijdje geleden voorgenomen niet meer te schrijven over helden die heengaan. Maar of ik me daar aan zal kunnen houden?

    Like

Reacties zijn gesloten.