HET IS GENOEG GEWEEST

Ron Asheton, een uitzonderlijke elektrische gitarist, een eeuwige agressieve adolescent, ook al zag hij er al lang niet meer uit als een adolescent –  Ron Asheton, een van de eerste steenleggers van de pure vuilekontenrock, is dood. Maar ik heb er genoeg van. Ik wil niet meer schrijven over doden en de dood. Het is voldoende geweest. Gedaan met al die gedane zaken. Ik wil evenmin nog schrijven over oorlog, geweld en slechte mensen. Veel blijft er dan niet meer over om iets zinnigs over te vertellen, maar dat is dan maar zo. Ik wil geen slecht nieuws meer brengen. Het is niet eens nieuws: je leest het op elk scherm in elke kamer in elk stad, in elk dorp van elk ‘ontwikkeld’ land: slecht nieuws.

De liefde blijft nog over, zo verwant en verstrengeld met de dood. De liefde is mooi om over te schrijven. Maar liefde is blind en heel vaak maakt ze een lallende analfabeet van de mens. Een hijgend, brullend dier, dat met zichzelf geen weg weet. Een beest in een doolhof. Zal ik daarover schrijven? Of zal ik er het zwijgen toe doen?

Laten we vanavond de kou trotseren en naar die paar kleine, bijna vergeten kroegen trekken waar Ron Asheton niet vergeten is. We zullen er als eeuwige adolescenten wild dansen op ‘No Fun’, ‘1969’ en ‘I Wanna Be Your Dog’. Onze armen zullen willoos de gebaren van Ron Asheton imiteren. En daarna keren we terug naar huis en wachten er tot het lente is en een tijd van nieuwe woorden aanbreekt.

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

10 gedachten over “HET IS GENOEG GEWEEST”

 1. ik heb gisterenavond en vanmorgen “fun house” door het kot laten knallen. heel even vergeet je dan al de rest, en maar goed ook

  Like

 2. Het lijkt er op dat ze hierboven een festivalletje aan het organiseren zijn . Het aantal steengoed muzikanten dat het laaste half jaar naar boven is geroepen is indrukwekkend.

  Like

 3. Ik heb Ron Asheton vorige zomer nog aan het werk gehoord in Werchter. Reken maar dat hij goed was !
  Over zijn tot stripfiguur verworden ‘baas’ Iggy was ik heel wat minder enthousiast…
  Maar de gitaat van Ron zal ik niet vergeten.

  Like

 4. “heel even vergeet je dan al de reet”, las ik haast hierboven, zo onder de indruk ben ik van het begrip vuile kontenrock (of is het toch vuilekontenrock). Eerst was er de heupwieg, waardoor de ingewanden minder strak rond de stront kwamen te zitten, met alle hoop vandien. Een stronthoop. Waarop iemand vergat zijn gat te vegen en toch nog stevig bleef rocken. Ha, de geschiedenis van de blanke, haflwilde muziek toch! Beste wensen, overigens, en laat op een zekere leeftijd de liefde inderdaad maar zegevieren zij het niet langer blindelings…

  Like

 5. Ja
  lente Martin
  lente

  zonder uitroepingsteken ,want dat heb je niet graag
  daar
  zit ik op te wachten

  neen
  volle zomer is beter
  zinderende zomer
  extreme warmte
  ik hou van extreem
  van deze koude
  van de daardoor ontstane chaos
  we maken
  er een liefdevolle hittegolfzomer van

  Doen

  Liefs

  Angela

  Like

 6. angela, bedankt voor je aanmoediging (en ik moet eerlijk toegeven dat ik soms toch nog wel eens een uitroepteken gebruik, ook al ben ik er zeer tegen gekant). ook voor jou een warme, hete zomer.

  evy, jouw vragen worden zeker niet in twijfel getrokken.

  Like

 7. roen, heb je dan geen last van de luchtvervuiling? ik vind het prachtig weer, als ik naar buiten kijk, maar blijkbaar is het helemaal niet prachtig. alleszins heb ik moeite met ademhalen.
  ik vind de combinatie van vorst en zon ook heerlijk, maar ik ben er nu gewoon niet gerust in.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: