DYLAN EN ANDERE D’S

bob dylan vinyl

Oudere artefacten, een verzameling, het gevolg van een passie, of is het toch een obsessie of een verslaving? Op flickr kun je de foto in groot formaat zien, zodat je de titels van de elpees kunt lezen, mocht je daar zin in hebben.

Beschouw dit als een prelude op mijn verhaal over de dood en de vele wedergeboortes van rock & roll.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

13 gedachten over “DYLAN EN ANDERE D’S”

 1. Alleen voor de 2 boxen in het midden heb ik geen groot formaat nodig, en op de rechtste staat misschien wel mijn favoriete dylan song aller tijden, alhoewel dat ook uiterst moeilijk te bepalen is en afhankelijk van dag tot dag, maar hij zou toch zeker in mijn top 10 staan, samen met ‘Like a rolling stone’, ‘Don’t think twice’, ‘Lay lady lay’, ‘Percy song’, …
  Misschien is het interessant om hier eens een top 10 van te maken, van onze favoriete Dylan song, alhoewel het natuurlijk zeer moeilijk kiezen is uit de honderden pareltjes die Mr. Zimmerman bijeen geschreven heeft.

  Like

 2. Ik heb nog altijd geen ‘best of dylan’- compilatie samengesteld, omdat het zo vreselijk moeilijk is, ja. Op dit ogenblik (en meestal) is mijn favoriete song van Dylan ‘It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry’ (de trage versie).

  Like

 3. Foei Martin!
  Je Dylan LP’s staan niet in chronologische volgorde! 🙂

  ‘Love sick’ is overigens mijn allerfavorietste Dylan song.Uit mijn allerfavorietste Dylan CD ‘Time out of mind’.

  Like

 4. Een paar jaar geleden heb ik eens een compilatie gemaakt van mijn favoriete Dylansongs. Ik kwam uit op 7 cd’s.
  En dan had ik de bootlegs nog buiten beschouwing gelaten.

  Like

 5. Pijnig uw hersenen, en maak van je hart een steen, en produceer een top 10 aub.
  @ Martin : ‘It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry’ komt van misschien wel mijn favoriete Dylan lp
  @ Roen : ik vind de klank van ‘Time out of mind’ geweldig ; uiteraard ook zeer, zeer sterke songs, ook een door mij heel veel gedraaide plaat
  @ Peerke : think twice, probeer een best of van die 7 cd’s (inderdaad niet gemakkelijk, heb hier ook een honderdtal bootlegs in de kast staan van Jokerman, van alle periodes tussen 1961 en 2008.

  Like

 6. Ik dacht dat ze wel chronologisch stonden. Maar dat zal dan wel niet. Ik draai de elpees niet vaak meer. Je bedoelt misschien The Basement Tapes? Maar in dat geval staat die wel juist vind ik.

  Bedankt voor de reacties en suggesties, beste dylanofielen!

  Like

 7. In Chronologische volgorde en enkel officieel uitgebrachte versies:

  Boots of Spanish Leather – (The Times They Are A-Changin’)
  Tomorrow Is a Long Time – (live – Greatest Hits, Vol. 2 )
  Just Like A Woman – (Blonde On Blonde)
  I Want You – (Blonde On Blonde)
  Visions of Johanna – (live in London 1966 – Biograph)
  Living The Blues – (Self Portrait)
  You Ain’t Goin’ Nowhere – (Greatest Hits, Vol. 2 )
  Dirge – (Planet Waves)
  Shelter From The Storm – (Blood On The Tracks)
  Tangled Up In Blue – (Blood On The Tracks)
  Romance In Durango – (Desire)
  Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again – (live 1976 – Hard Rain)
  Senor (Tales Of Yankee Power) – (Street Legal)
  I Believe In You – (Slow Train Coming)
  Jokerman – (Infidels)
  Blind Willie McTell – (The Bootleg Series, 1961-1991)
  Man In The Long Black Coat – (Oh Mercy)
  Not Dark Yet (Time Out Of Mind)
  Moonlight (Love And Theft)
  Cross The Green Mountains (OST Gods And Generals)

  Maar vraag me het morgen opnieuw en jer staan er minstens tien andere tussen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Heel mooie lijst, Peerke, maar er staat niets op uit John Wesley Harding, Nashville Skyline en New Morning. In mijn oren waren dat na Blonde On Blonde zijn beste elpees (maar er zijn er nog veel andere uitstekende natuurlijk).
  Wat ik zeker mis uit die periode:
  I Pity the Poor Immigrant
  Dear Landlord
  I Threw It All Away
  One More Night
  Tell Me That It Isn’t True
  Tonight I’ll be Staying Here With You
  Went To See the Gypsy
  If Not For You
  Sign On The Window

  en
  Tears Of Rage
  Going To Acapulco
  Clothesline Saga
  (uit Basement Tapes).

  Maar het is verdomd moeilijk.

  Like

 9. Dylan is eigenlijk een cultureel ‘fenomeen’, voor mij, een tijdsicoon. Ik haal niet graag één bepaalde song of album naar boven. Dan heb ik altijd het gevoel van onvolledigheid of onvoldaanheid.Hij is zo complex en mistig, dat je afstand nodig hebt,…en die brengt alleen ‘de tijd’.De invloeden , die hij ondergaat ,en zelf -al dan niet geremasterd- op zijn beurt weer uitoefent, zijn nu nog niet volledig in te schatten.Literair en muzikaal is hij mijn dada. Waarschijnlijk omdat hij mij al heel mijn leven vergezeld heeft in allerlei omstandigheden…lijstjes hoeven hier niet voor mij. Wat méér informatie daarentegen, doet me hem en mezelf beter kennen. Waarvoor dank aan allen, hier aanwezig.

  Like

 10. uiteraard is Al along the watchtower het diepst in mij binnengedrongen. ga zien op mijn frans blog, ik heb daar een paar videos aan gekoppeld. Tekst ken ik nagelnoeg van buiten. Voorts zijn er nog een paar, te veel om op te noemen, maar graag vermeld ik ‘just like a woman’, ‘sarah’, maar vooral dit: of je nu rock en roll fan bent, of van folk en alleen van folk houdt, of geen van beiden zo hoog in pakweg het vaandel draagt, om Dylan kan je niet heen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: