TELEVISIE / TELEVISION

tv fashion

Omstreeks 1980. Het kleine, witte televisietoestel was van mijn vriend Jos D. De zaterdagnachten duurden lang. ’s Zondags keken we naar ‘De collega’s’. We luisterden naar Television; dit is geen grap. Tom Verlaine was een van mijn grote helden toen. Mijn geliefde A. knipte mijn haren. Ze nam de foto op de hoes van de eerste solo-lp van Tom Verlaine als model. Dat was mijn wens: niet te kort en niet te lang. Met de voeten in de sixties en het hoofd in Marquee Moon.

Ik denk nu terug aan Anne-Mie van Kerckhoven, met wie we in die tijd goed bevriend waren. Later zag ik haar elke week heel even in de studio van Radio Centraal in Antwerpen. Zij maakte er het programma ‘Als u niet naar ons komt, komen wij wel naar u.’ Vanavond zou ik naar een tentoonstelling van haar werk gaan in Wiels, het Centrum voor hedendaagse kunst in Vorst. Nothing More Natural. Dat is de titel van de tentoonstelling. Helaas heb ik koorts en moet ik thuis blijven. Ik vrees dat zij nu niet naar mij zal komen.

Ω

Foto: Martin Pulaski.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “TELEVISIE / TELEVISION”

  1. Wat is dat toch? Ik voel me ook belabberd. Lage bloeddruk. Tam. Maar ik moet. Een schare ex-wielrenners wacht me op om een volle namiddag samen te fietsen. Mijn kijf zegt NEEN. Mijn plichtsbewuste geest praat me moed in. Het leven als redacteur van een [i]blad voor de actieve fietser[/i] schept verplichtingen.
    Marquee Moon zit in mijn CD-mapje. Onderweg naar de Noorderkempen zal ik naar Television luisteren. Misschien helpt ‘t.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: