JOHN CALE : FRAGMENTEN VOOR EEN NIEUWE MAATSCHAPPIJ

johncale4kl

johncale5kl

johncale6kl

Foto’s: Martin Pulaski. Cover art copyright of the artists.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

9 gedachten over “JOHN CALE : FRAGMENTEN VOOR EEN NIEUWE MAATSCHAPPIJ”

 1. John Cale is nog een groot, nee fout: een énorm hiaat in mijn collectie als ik deze foto’s zie. Tja, ik ben tenslotte nog maar 34 en hopelijk overleef ik 080808, want ik heb nog zoveel muziek te ontdekken. Ik heb overigens alleen de cd met Bob Neuwirth; een cd van Cale die ik dan nog bij toeval heb. Ik kocht die namelijk tegelijk met ‘Havana midnight’ van Bob Neuwirth toen die verschenen was in 2001. Beide geweldige platen. Zou Mie ongetwijfeld ook goed vinden.

  Like

 2. En Roen, dit is nog niet eens alles van John Cale. The Velvet Underground heb je toch?
  John Cale, The Island Years, dat zijn eigenlijk drie elpees (met elk afzonderlijk mooie hoezen): Fear, Slow Dazzle en Helen Of Troy. Ik heb die elpees wel, maar een foto van elpees en cd’s, dat ging niet zo goed. Sommige van zijn platen, zoals Honi Soit en Caribbean Sunset het ik alleen op vinyl. Een aantal soundtracks heb ik niet. Ik moet niet noodzakelijk alles hebben.
  Als ik je iets mag aanraden: begin met Paris 1919, Music For A New Society, en the Island Years.
  En je hebt nog alle tijd van de wereld, beste Roen.

  Dank je, Evy.

  Like

 3. Quasi zelfde collectie ten huize Shaketown, de ene enkel op LP, de ander digitaal. Voor mensen die niet kunnen kiezen of voor budgetreizigers is er ook nog altijd de onvolprezen verzamelaar op Rhino ‘Seducing down the door – A collection 1970-1990’ (2cd’s)

  Like

 4. Ik heb nog slechts 39 dagen te goed, Martin; er valt dus geen tijd te verliezen! Op cosmox.be zag ik dat ik ‘Fear’, ‘Slow dazzle’ en ‘Helen of Troy’ zelfs op LP kan bestellen. Ik ga dat meteen doen, samen met ‘Paris 1919’. ‘Music for a new society’ bieden ze daar jammer genoeg niet aan. Bedankt voor de tips. VU is inderdaad al lang aanwezig en ik begin ook opnieuw het solowerk dat ik heb van Lou Reed, na het een lange periode ronduit gehaat te hebben, te herwaarderen.

  Like

 5. Dat doet me denken aan The 39 Steps van Hitchcock.

  Music For A New Society is inderdaad moeilijk te vinden. De CD-versie is op Rhino verschenen, maar alleen in de VS geloof ik.
  Sommige elpees van Lou Reed vind ik heel goed. Met een voorkeur voor Coney Island Baby, Street Hassle (starring Bruce Springsteen), The Bells, Berlin, Transformer en zijn allereerste. ‘Dirt’ en ‘Families’ vind ik zijn beste songs (vandaag).

  Like

 6. De platen die je daar opnoemt zou ik ook aanbevelen van Lou Reed. Verder hou ik ook erg van de live-dubbellaar Take No Prisoners. Sommigen vinden die plaat gewoon onbeluisterbaar, omdat de grumphy old man meer praat dan zingt. Op elke plaatkant staan slechts twee songs en nog slaagt hij er in de tekst niet volledig te brengen. Wel geeft hij vrijelijk zijn mening over iedereen en alles. Onnavolgbaar.
  En ondertussen is hier net op de radio John Cale met zijn prachtige versie van Cohen’s ‘Hallelujah’.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: