IN MIJN KAMER ZAT IK TE WACHTEN

Als op een teken zat ik te wachten. Ik zat te wachten op iemand die mij aansprak. Die mij aansprakelijk maakte. Aansprakelijk voor de wereld in de ogen van goede mensen. Ik zat te wachten op wat komen moest. Kan ik dan niet langer wachten, vraag ik mij soms af.

Als een oude soldaat stond ik op wacht. Nochtans lijd ik aan zinsbegoocheling noch shock. Als ik lijd is het aan mijn eigen leegte. Nee, zelfs wie mij dierbaar is gun ik die leegte niet, of het zou in lege woorden moeten zijn en zinloos.

Als op een krekel in de zomer zat ik te wachten maar het was winter en ik was doof, en donker in mijn donkere kamer zat ik gebogen over oude wapens. Mijn decoraties had ik in het vuur geworpen. Nog restte mij de ontrouw die ik moest zweren aan wie mij haat of liefheeft en aan het vaderland.

Als op het gezang van engelen zat ik te wachten alsof ik niet wist dat zij al sinds de herfst staken, vogels met vleugels van as, met ogen van steen. En ik zat in mijn kamer verlangend naar gramschap scherp geslepen op de vuursteen van mijn hart. Als op een onmiskenbaar teken zat ik te wachten.

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

7 gedachten over “IN MIJN KAMER ZAT IK TE WACHTEN”

 1. Ja, Evy, natuurlijk mag je dat zeggen. Ik vond die eerste versie zelf niet goed, ze was te snel en dus te onnadenkend tot stand gekomen. Behalve het wachten blijft er niet zo veel meer van over in deze versie.

  Bedankt voor het lezen, Evy en Sodade.

  Like

 2. ik schrijf al een week of zo aan een cyclus gedichten “mechaniek van mens en wereld” waarin ik eigenlijk op zoek ga naar de spion. Ik hoef niet langer te zoeken, Pulaski: “Nog restte mij de ontrouw die ik moest zweren aan wie mij haat of liefheeft en aan het vaderland. ” Het zit hem in de kleine woorden: het in plaats van mijn vaderland. Knipoog, want dit gedicht bevalt over de hele lijn uitermate.

  Like

 3. Een beetje een duister gedicht, Heer Pulaski.
  Ik proef eenzaamheid en spijt om wat was.
  Dit vond ik mooi:
  ‘En ik zat in mijn kamer verlangend naar gramschap scherp geslepen op de vuursteen van mijn hart.’
  Een groet.
  De Drs.

  Like

 4. ik schrijf al een week of zo aan een cyclus gedichten “mechaniek van mens en wereld” waarin ik eigenlijk op zoek ga naar de spion. Ik hoef niet langer te zoeken, Pulaski: “Nog restte mij de ontrouw die ik moest zweren aan wie mij haat of liefheeft en aan het vaderland. ” Het zit hem in de kleine woorden: het in plaats van mijn vaderland. Knipoog, want dit gedicht bevalt over de hele lijn uitermate.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Rimpelingen

"Schrijven is je herinneren wat nooit is gebeurd." Harry Mulisch

Hardnekkige melodietjes

Kirstin Vanlierde

Devriese

Stukjes van nu en columns van vroeger

ViLT

ViLT : Elke Dag Verse Lyriek

hotfox63

IN MEMORY EVERYTHING SEEMS TO HAPPEN TO MUSIC -Tennessee Williams

Marjon werkt.

Pijn en poëzie op de werkvloer.

Pierewit

Verschijnt nu en dan weer niet.

reddend zwemmen

weblog van rob van essen

KOTSEN OP WOENSDAG

ALLE ANDERE DAGEN BEN IK BEST OKÉ

Aanlegplaats

thuishaven voor blogs vol literair talent

Johan De Crom

Politieke meningen, prozaïsche strelingen

(Botho) Straussian

composition/Neue Musik, noise, techno, field recording

Dichtertje

EEN MANIER VAN KIJKEN...

Boekenwulf

Lezen, een open deur naar een betoverde wereld - François Mauriac

HOOCHIEKOOCHIE

kroniek van een kamertjeszondaar

deintro.wordpress.com/

Uw introductie in muziek

bijgekleurd

een wereld in zwart en wit is ook maar grijs

musings on films

in-depth approaches to cinema

catherineciseaux

teksten, illustraties, cartoons, schilderijen

Nogevenlezen.nl

Verhalen van Sandrijn Swarts

BERTJENS

Zij. Diversen.

Ben Joosten

Nunc Est Scribendum

Johnny B.

He not busy being born, is busy dying.

eleventweleven straatsalaat

11antfroggies schaaflicht doebiedoebie

JAN GEERTS

- dichter, verder, maar vooral dichter -

%d bloggers liken dit: