TOTALE UITVERKOOP VAN VROUWEN

sodom-and-gomorrah-1962-

Gisteren heeft Agata mij gekocht voor 571 dollar. Ik heb Valerie en Agata gekocht voor respectievelijk 640 en 571 dollar. Moet ik er mij zorgen over maken dat ik nog steeds te koop ben? Zo, al vrouwen kopend, verlies ik mezelf in de dagen en de wereld en hoef ik niet aan mezelf toe te komen, daar waar alle raadselen sluimeren.

Ja en ik heb toch ook nog iets moois gelezen over stemmingswisselingen in Prousts ‘Sodom en Gomorra’, een passage die ik maar eens zal citeren:

“Wie heeft dit feit niet waargenomen bij vrouwen, en zelfs mannen, begiftigd met een opmerkelijk verstand, maar lijdend aan nervositeit? Als zij gelukkig, rustig, voldaan over hun omgeving zijn, worden zij bewonderd om hun onschatbare gaven; door hun mond spreekt, letterlijk, de waarheid. Een migraine, een lichte aantasting van hun eigenliefde volstaat om alles te veranderen. Het lumineuze verstand, vinnig, verkrampt en benepen, weerspiegelt alleen nog een geïrriteerd, argwanend, ijdel ik, dat het nodige doet om onaangenaam te worden gevonden.”

En nu begeef ik me weer naar de markt, om te zien wie er vandaag te koop is.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “TOTALE UITVERKOOP VAN VROUWEN”

 1. Ik wou dat ik ‘hem’ kon kopen. Die ene. IJdele hoop! Martin, ik ben ook erg moe, ook levensmoe. Al zo lang. Het piekt soms, maar door de band ben ik ‘het’ zo vreselijk moe.
  Ik wens jou sterkte.

  Like

 2. Sodade, bedankt voor het mededogen. Het gaat inderdaad met ups en downs. Maar de downs duren wel erg lang. Moet ik vandaag alweer vrouwen gaan kopen om de tijd te ‘doden’?

  Evy, was het maar een spel; ik vrees dat het bittere ernst is. Niet dat kopen zelf, maar de beweegreden. Je moet al zeer wanhopig zijn om een boek van Stendhal toe te slaan, je pc op te starten en in die artificiële omgeving ‘vrouwen’ te gaan kopen, toch?
  Overigens weet ik niet wat ik met die vrouwen moet aanvangen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: