DE ENIGE ECHTE MOONDOG: DAKLOOS GENIE

Ik las net een interessant artikel over Louis Hardin alias Moondog, een vooral in de underground en de subcultuur meer beruchte dan bekende klassieke componist. Verwar alstublieft Moondog niet met Moondog Jr. Dan zou je de man posthuum onrecht aandoen. Waarmee ik niets negatiefs wil zeggen over Zita Zwoon.

Zelf luister ik op dit ogenblik naar Merle Haggard, en dat is weer iets helemaal anders. Overigens staat op de nieuwe cd van Bonnie ‘Prince’ Billy een cover van Merle Haggards ‘I Take A Lot Of Pride In  What I Am’ (verwerkt in een medley). Zeer mooi is dat. En je weet het of weet het niet, maar Bob Dylans ‘Working Man Blues #2’ op ‘Modern Times’ is een vervolg op Haggards ‘Working Man Blues’.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

9 gedachten over “DE ENIGE ECHTE MOONDOG: DAKLOOS GENIE”

 1. Dag Martin

  Lang geleden dat we mekaar nog eens aan de lijn hadden. Niet dat ik je niets te vertellen had, maar schrijven kost me de laatste weken veel moeite.

  Over je laatste playlist wou ik je bijvoorbeeld zeggen dat die playlist een blauwdruk zou moeten zijn voor de gemiddelde Radio 1 playlist.

  En over deze post wou ik nog even melden dat Moondog Jr. destijds van naam diende te veranderen vanwege deze Moondog. Het werd dan maar Zita Swoon. Hetgeen ik altijd al een belachelijke naam gevonden heb, overigens. En alsof de duivel ermee gemoeid was, begon SKC ook nog belachelijke muziek te maken onder die belachelijke naam.

  Tot zover, want ik ben alweer doodop van al dit geschrijf.

  Groeten, en nog mijn oprechte beste wensen voor 2008.
  Roen.

  Like

 2. tiens, ik wist z’n echte naam niet. toch geen broer van tim, toevallig? verder, maar geheel terzijde, ontlokt het me een milde glimlach dat iemand met de alias “roenhetzwoen” “zita swoon” een belachelijke naam vindt, maar het kan ook aan mij liggen.

  Like

 3. Nee, dat denk ik niet. Alles over zijn familieverwantschap staat in het artikel in The Guardian. Tim Hardin meende dat hij een rechtstreekse afstammeling was van de de held-misdadiger, revolverero. Wat niet het geval was.
  Over Bob Dylans elpee ‘John Wesley Harding’ werd beweerd dat hij de g aan hardin had toegevoegd omdat hij in zijn teksten heel vaak de g wegliet (the times they are a changin’, bvb.). Als compensatie. Mooi gevonden vind ik dat. Maar iedereen heeft er het raden naar waarom hij die g aan de naam van de outlaw heeft toegevoegd. Dit allemaal zeer terzijde. Maar toch.

  Like

 4. Ik vergat nog een deel van mijn antwoord, beste eilandman. Mijn mening is dat als je Roenhetzwoen heet, dat je dan alle recht hebt om het maakt niet uit welke naam belachelijk te vinden. Over Zita Swoon kan ik weinig zeggen, ik ken de muziek niet van dat groepje. Lang geleden, toen ik filosofie studeerde, zat er wel een Nederlandse dame in onze klas die van voornaam Zita heette. Haar familienaam herinner ik me niet meer.
  En het begrip ‘swoon’, ja is dat niet iets dat bij jonge meisje hoort?

  Like

 5. ik vindt dit een prachtige sky, en dan heb ik het over de inhoud, ik ben blij dat er ook nog zo een blogs bestaan,

  Like

Reacties zijn gesloten.

Rimpelingen

"Schrijven is je herinneren wat nooit is gebeurd." Harry Mulisch

Hardnekkige melodietjes

Kirstin Vanlierde

Devriese

Stukjes van nu en columns van vroeger

ViLT

ViLT : Elke Dag Verse Lyriek

hotfox63

IN MEMORY EVERYTHING SEEMS TO HAPPEN TO MUSIC -Tennessee Williams

Marjon werkt.

Pijn en poëzie op de werkvloer.

Pierewit

Verschijnt nu en dan weer niet.

reddend zwemmen

weblog van rob van essen

KOTSEN OP WOENSDAG

ALLE ANDERE DAGEN BEN IK BEST OKÉ

Aanlegplaats

thuishaven voor blogs vol literair talent

Johan De Crom

Politieke meningen, prozaïsche strelingen

(Botho) Straussian

composition/Neue Musik, noise, techno, field recording

Dichtertje

EEN MANIER VAN KIJKEN...

Boekenwulf

Lezen, een open deur naar een betoverde wereld - François Mauriac

HOOCHIEKOOCHIE

kroniek van een kamertjeszondaar

deintro.wordpress.com/

Uw introductie in muziek

bijgekleurd

een wereld in zwart en wit is ook maar grijs

musings on films

in-depth approaches to cinema

catherineciseaux

teksten, illustraties, cartoons, schilderijen

Nogevenlezen.nl

Verhalen van Sandrijn Swarts

BERTJENS

Zij. Diversen.

Ben Joosten

Nunc Est Scribendum

Johnny B.

He not busy being born, is busy dying.

eleventweleven straatsalaat

11antfroggies schaaflicht doebiedoebie

JAN GEERTS

- dichter, verder, maar vooral dichter -

%d bloggers liken dit: