SALUUT

vallei

Ik keer met een groot genoegen het voorbije jaar de rug toe. De laatste vier maanden wis ik vanavond uit mijn geheugen. De toekomst begroet ik, de nieuwe dagen van solidariteit en vrede. Ik begroet de komende vriendschappen en liefdes. De open ruimtes en witte bladzijden begroet ik. De onbekende woorden en het schuim van plezier op de lippen. De razernij tegenover onrecht begroet ik. Het heilige van stenen en vele andere kleine dingen. De duizenden kleuren van wol, katoen, fijne gewaden en kostuums. Op de werkers hef ik het glas, op de zieken en de zwakken en de verstotenen. Ik reikhals naar de nieuwe wijsjes, de ongeziene beelden.

Ik wens u allen alles wat u mij ook zou wensen. Ik wens u allen alles wat ik mezelf zou wensen.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

6 gedachten over “SALUUT”

  1. vooruit! met het paard, vooruit! met pulaski, vooruit! en raken we de tel kwijt od uitgeteld aan de rand, het is 2008

    Like

  2. dat dit jaar jullie veel vrede, tederheid en innige momenten mag brengen. Dat jouw inspiratie rijkelijk mag vloeien. Dat we jou ook dit jaar mogen blijven lezen en geboeid zijn door je heel eigen schrijfstijl en kijk op de wereld. xxx

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: