EELS / BUS STOP BOXER

 

In deze barre tijden, de zwarte nacht van mijn ziel, bieden eels ‘onder leiding’ van Mark Oliver Everett en Bach mij nog enige troost. Maar zelfs om die schoonheid tot me door te laten dringen moet ik mij zeer inspannen. Ook om deze clip van Eels te bekijken. Het is een opname van de band met strijkers, live opgenomen in Town Hall in New York City. I’m the bus stop boxer! Eels heeft wel meer prachtige melancholische songs, zoals ‘Suicide Life’, waarvan ik de tekst hieronder plaats:

You think you’ll get under ol’ monsieur’s lid
And try to imagine all the things that he did
You don’t know where i’m gonna go
You don’t know where i’ll go

I’ll go none too bravely
Into the night
I’m so tired of living
The suicide life
That ain’t no reason to live

Wake up in the night and think of all the years
Falling from the ceiling and covering your ears
You don’t know how you’re gonna get out
You don’t know how you’ll get out

I’ll go none too bravely
Into the night
I’m so tired of living
The suicide life
That ain’t no reason to live

Call up your best friend
And tell him a lie
You’ve got to be kidding
I’m not really high
I dont know where i’m gonna go
I don’t know where i’ll go

I’ll go none too bravely
Into the night
I’m so tired of living
The suicide life
That ain’t no reason to live

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

5 gedachten over “EELS / BUS STOP BOXER”

 1. Hij zingt ook ergens : ‘Steady the trembling hand, that’s what you do. Steady your trembling hands, then see what’s in front of you…’ Daar moest ik onlangs aan denken toen ik één van je recente berichten las, en nu post je dit.

  Like

 2. ik hoor die volledige cd erg graag.
  de opname die je hier gezet hebt vind ik prachtig.
  ‘What are you supposed to do? Just not look?’.
  Bedankt, ook voor je playlist hieronder.

  Like

 3. Martin, ‘k voel doorheen dit postje dat je het heel moeilijk hebt. Heb je m’n mailtje nog ontvangen? ‘k Draag jou in mijn hart en ‘k bid voor jou.
  Liefs,

  Like

 4. Nu weer ‘Eels’. Waar blijf je ze vandaan halen. Ik had er weer maar eens nog nooit van gehoord. En nu Limewire maar afschuimen like de hel. Merci en nog van dat.

  Like

 5. Je mag voor me bidden, of wat je maar wilt…
  maar deze tekst grijpt me naar de keel, vooral als ik hem door E hoor zingen. Ik ben niet zo gek op citaten en knippen en plakken, maar soms doe ik het. Dat betekent dat ik zelf de woorden niet vind. Hier vindt E ze en brengt hij ze tot leven, tegen de dood in en op.
  Bedankt vrienden, voor de vriendschap.

  Ja, ‘steady the trembling hand…’

  Like

Reacties zijn gesloten.