WAAROM ZOU IK NOG BUITENGAAN?

dancing with myself

Waarom zou ik nog buitengaan? Alle muziek van de wereld heb ik om mij heen verzameld. Ach, nee, niet alle – maar voldoende om mijn jaren mee te vullen, voldoende om mijn ziel, waarin ik niet geloof, te voeden. En zo dans ik voorlopig met mezelf, geduldig wachtend op mijn andere helft. Denk niet dat ik medelijden vraag, want het is goed zo en er komen andere tijden. Alleen deze lege armen…

[Gisteren was er een concert van the Great Lake Swimmers en ik ben niet gegaan. Er was een betoging / feest voor België, waar ik volledig achter sta en ik ben niet gegaan. Nu voel ik me daar schuldig door. The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford heb ik nog altijd niet gezien. Als straks I’m Not There uitkomt, ga ik misschien ook niet.]

Foto: Martin Pulaski, Dancing with myself.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “WAAROM ZOU IK NOG BUITENGAAN?”

 1. Die 3 eerste zinnen… hoe dikwijls heb ik die de laatste jaren zelf al niet in gedachten gezegd… ik heb echter nooit de durf gehad om ze hardop te zeggen…

  Like

 2. om nieuwe muziek te kopen? om naar concerten te gaan? om vrienden te ontmoeten? om boeken te kopen? om naar de supermarkt te gaan, om vis en om wijn en om bier en om groenten? om uit eten te gaan?

  Like

 3. Evy, gisteren was er een concert van the Great Lake Swimmers en ik ben niet gegaan. Er was een betoging / feest voor België, waar ik volledig achter sta en ik ben niet gegaan. Nu voel ik me daar schuldig door.
  En The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford heb ik nog altijd niet gezien.
  Als straks I’m Not There uitkomt, ga ik misschien ook niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: