TAGS DIE JE WANHOPIG MAKEN

Een aantal van de in de skynetblogs meest gebruikte ‘tags’: Accidentje, babe, billen, blog, borsten, comics, computer, dier, Duits, heerlijk, hond, hot, kat, kinderen, knappe dame, kracht, kriebels, lingerie, model, music, muziekparadijs, naakt, pikant, pin up girl, playboy, roken, rook, sex, sexy, sigaren, sigarenkist, sodacomics, sojourner, stoeipoes, tomatensoep, training, voertuig, voetbal, yves leterme.

Van al deze ‘tags’ gebruik ik er niet één. Ik val duidelijk in een andere categorie. Ben ik wel een mens? Ik loop toch rechtop en spreek? In ieder geval maken die ‘tags’ mij moedeloos. Ik geloof niet dat het ooit nog goed komt met mijn soortgenoten, en bij uitbreiding ook niet met mezelf. Het is allemaal nutteloos. We gaan de dieperik in. Is er dan niemand die het woord ‘seks’ kan spellen? Dat is toch elementair? Wel grappig, die Yves Leterme op het einde.

Zal ik je eens wat zeggen:
“God is in the house
No cause for worry now.”
Dat zijn woorden van Nick Cave. Wat zegt een mens allemaal niet als hij wanhopig is, aan vertwijfeling ten prooi?

[Voetnoot: De ‘tags’ die ik opsom maken mij inderdaad wanhopig, omdat ze een hele wereld tonen, van vreselijke oppervlakkigheid en ‘quiet desperation’, van stille wanhoop dus. De tags zijn metaforen. Anderzijds zijn die tags ook bouwstukken voor een gedicht dat nog moet worden geschreven. Een gedicht dat geen liefde maar wanhoopt uitdrukt.]

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

23 gedachten over “TAGS DIE JE WANHOPIG MAKEN”

 1. die tomatensoep, da’s een tag van mij Martin. Ik ben een evenzeer rechtoplopend mens. Of het met mij nog ooit goed komt betwijfel ik uiteraard ook. Geloof me echter dat tomatensoep een metafoor is voor iets vrij ernstigs in mijn leven (denk ik toch). En seks kan ik foutloos spellen.
  ( grote glimlach)

  Like

 2. nog steeds? Gaat het nu al terug beter?
  ik heb mijn layout veranderd, jij had me daar doen aan denken; dat ik dat al veel langer eens wou doen.

  Like

 3. Ik vond tomatensoep en sigaren daar wel goed tussen staan. Met je tomatensoep wil ik helemaal niet lachen. Ach, het is allemaal niet zo ernstig… Zeker niet als het een metafoor is, ha ha.
  Overigens schijnt seks met een x meer sexy te zijn. De vraag is echter of het al deze rechtoplopende mensen die zo obsessief op zoek zijn naar ‘sex’ geen flinke problemen hebben met hun seksleven. Maar dat is uiteraard hun zaak.

  Like

 4. .
  Ik vermoed dat jij weinig reden tot wanhoop hebt,
  als ik in de ogen van je teller kijk.

  En die illustere Tags al evenmin nodig om je getallen aan te zwengelen.

  Zelf kom ik hier geregeld ongemerkt op visite.
  Maar terwijl je, volgens mij’ een ‘niche-schrijver’ bent, spreekt je succes dat dan weer tegen …
  .
  Ik vermoed dat er elders meer wanhoop te rapen valt …

  mvg

  Like

 5. beste uvi,
  martin verdient alle respect en alle succes met zijn blog. dit is werk dat mag gezien worden, en niét alleen maar door een specifieke niche.
  martin is voor mij een inspirator geweest om zelf met mijn blog door te gaan, want ik dacht er enkele maanden geleden de brui aan te geven. niet dat het allemaal veel uitmaakt, maar toch. het houdt me van de straat, uit de cafés (met illegale pokeravonden) en uit de hoerenbuurt. en daarvoor dank ik martin. als er iemand wanhopig mag zijn, dan hij wel.

  Like

 6. Ik had zo’n vaag idee dat sojourner een vlaamse of franse versie was van journey – en nu ga je mij toch niet vertellen dat je een fan bent van journey?

  Bovendien werkt mijn muis niet meer goed.

  Like

 7. Het zijn niet de getallen die mij wanhopig maken, ik hoop dat dat uit mijn tektsten blijkt. Ik weet ook niet waar die getallen vandaan komen. Evenmin weet ik waar ik thuis hoor. (Wellicht ben ik van geen enkele markt thuis, ofwel van alle.)
  Ik denk niet dat je het slecht bedoelt.
  Roen toch zeer bedankt, voor de apoligie/

  Like

 8. Roen, ik werd plots onderbroken. Ik bedoelde natuurlijk ‘apologie’ – en de rest van mijn gedachtegang en van mijn woorden van waardering ben ik nu kwijt. Te laat. Morgens misschien.

  Like

 9. .
  Beste Roen,

  Alsof ik daaraan gepulkt zou hebben.

  Integendeel.
  Ik heb hier andere woorden ooit geschreven.
  .
  Met ‘niche’ bedoel ik niets negatiefs,
  integendeel. Een tweede keer.
  .
  Maar: ‘Lire c’est écrire.’
  .
  Zelf zit ik nog maar in de vraagstelling.
  Hoe bouw je zo’n succes op?
  Zijn ‘kijk/leescijfers’ (genre de Pffafs)
  niet dikwijls een equivalent van plat populisme?
  .
  En het verhaal van ‘de teller’?
  Laten we ook daar niet flauw over doen.
  WE kunnen die toch schrappen…
  .
  Laat ons de wanhoop bewaren
  voor wat anders …
  .
  .

  Like

 10. ‘Sojourner’ is de titel van de nieuwe box (4 cd’s en 1 dvd in een sigarenkistje) van de groep Magnolia Electric Co., Martin, u misschien bekend. Of beter: de schuilnaam voor zanger en liedschrijver Jason Molina. Over Journey heb ik ooit gelezen, maar nooit wat van gehoord.

  Groeten,
  Roen

  Like

 11. Uvi, ok, goed, als ik aan plat populisme doe, dan is dat mooi meegenomen, dan hebben we dat ook al weer gehad.
  De ‘tags’ die ik opsom maken mij inderdaad wanhopig, omdat ze een hele wereld tonen, van vreselijke oppervlakkigheid en ‘quiet desperation’, van stille wanhoop dus. De tags zijn metaforen. Anderzijds zijn die tags ook bouwstukken voor een gedicht dat nog moet worden geschreven. Een gedicht dat geen liefde maar wanhoopt uitdrukt.
  Ik denk dat je mijn tekst niet voldoende aandachtig gelezen hebt, maar dat is jouw zaak natuurlijk. Kijkcijfers interesseren me alvast niet, aangezien ik geen tv kijk (uitzonderingen daargelaten). Evenmin luister ik naar de radio. En de krant lees ik zeer sporadisch, ik weet niet wat of wie succes heeft.

  Roen, ja Jason Molina en Magnolia Electric Co. ken ik. Ik heb ze al eens zien optreden – maar ik wist niet dat ze een sigarenkist hadden. Ik zal opnieuw de Mojo en de Uncut moeten kopen, zodat ik weer wat op de hoogte ben van wat er zoal uitkomt. Dat is nu al twee maanden geleden.

  Like

 12. .
  Martin,

  Waarom toch, voel jij je aangevallen?
  .
  Ik tracht hier uit te leggen dat je veel lezers telt,
  ondanks het feit dat je ‘een niche-schrijver’ bent, zo zie ik dat toch. En ik bedoel daar mee: NIET voor Jan en Alleman.
  .
  En ondanks dàt gegeven behaal jij toch de VIERDE plaats in de Top 30. (Cfr. rangschikking Blogs).
  En daar heb jij de rubriek ‘borsten en billen, NIET voor nodig.
  .

  Ik moet abominabel onduidelijk schrijven.
  Of wil je het nu niet begrijpen?
  .
  Jaja, IK word er nog wanhopig van …
  En zal (zou) hier dus beter de piste verlaten.
  Ik ben hier duidelijk niet op mijn plaats.
  Eerder een ‘scheve schaatser’ …

  Like

 13. Uvi, ik voel me niet echt aangevallen. Ik wilde gewoonweg wat uitleg geven – en vooral repliceren op je uitspraak ‘ik vermoed dat jij weinig reden tot wanhoop hebt’. Ik hoop dat ik inmiddels enigszins verduidelijkt heb dat ik toch wel mijn redenen heb. OK?

  Like

 14. Zelf gebruik ik wat jij en anderen ‘tags’ noemen (sleutelwoorden?) enkel in mijn Frans blog. Haast geen kat komt erop af. Ik heb net als jij een trouw aantal bezoekers en enkele toevallige bezoekers daar. Mijn NL blog draagt geen sleutelwoorden maar krijgt bezoek via woorden als Philip De Winter, borsten (uiteraard), de tweede plooi in de onderrug en nog veel meer van dat fraais. Ik word er niet wanhopig van maar vrolijk.

  Like

 15. evy, dit zijn eerder harde noten om te kraken!

  marc t., jij lijkt me de gelukkigste en vrolijkste mens op deze planeet. het kan niet anders of jij loopt voortdurend te glunderen, from the cradle to the grave!

  Like

 16. Olala,
  Kijk dat bedoel ik nou met “de grote openbaarheid.” Ik moet het niet.
  Ik zond je een message op de andere site, vond hem niet terug, weet zelfs niet of hij verzonden is, weer die onkunde!
  Vrolijk of triestig, het gaat erom hoe de boodschap overkomt, hoe je ermee moet omgaan.
  In die “andere” mail liet ik je weten dat er op mijn Franse blog géén interesse is, ik houd het bij vrienden en familie, ze kennen mij, doen niet mee aan ontrafelingen, erg comfortabel
  Laat je niet ontmoedigen

  Like

 17. Hello Martin, een ietwat late reactie, want ik heb m’n laptopje moeten missen… Je geraakt toch wel verdomd gewoon aan zo’n dingen! Wat je beschouwing betreft over die tags, ben ik het met je eens. Ik word er misschien niet even wanhopig van als jij, maar ik stel me er evenveel vragen bij…
  Seks wordt op straat gegooid, maar blijft in het hart van de mensen een even groot taboe, vind ik…
  Groetjes,

  Like

 18. Beste malkavian, het was gewoon een lijstje dat ik van skynet heb gekopieerd. Het betekent geenszins dat ik al die ‘tags’ slecht of verkeerd vind. Mijn punt was vooral dat er buitensporig veel aandacht wordt besteed aan seks (wat velen dan nog verkeerd spellen) en dat het dan wel erg moet gesteld zijn met het seksleven van veel bloggers. Het stukje was natuurlijk ook ironisch!

  Like

 19. ja hoor ik begrijp de frustratie volledig. elk van de TOP 30 blogs is bijna 70% over seks of blote vrouwen. Natuurlijk kan niemand tegen de filmblog op maar das dan ook de enige met wat deftige content die bovenaan staat 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.