NEW YORK CITY HERE I COME

public library new york

“You should live in New York City. America’s largest city will ensure that you will blend into the crowd. You are the brooding type–introspective, creative, and eccentric–and NYC’s cutting-edge, individualistic culture and ambience will appeal to you.”

Ik haat kwissen, eraan deelnemen is zowat het domste wat je kunt doen, vind ik. Nu zondig ik al twee dagen tegen mijn eigen stelregel… Waar gaat het met me naartoe? In deze belachelijke kwis ging het erom welke stad het beste bij je past. Uit mijn antwoorden blijkt dat ik een New Yorker zou moeten zijn. Misschien klopt dat nog wel ook.

Vorige zondag was ik plotseling razend populair. Duizenden en duizenden bezoekers kwamen hier over de vloer. Daarna gingen ze weer weg, zonder een boodschap achter te laten, alsof deze plek een donker en grauw station is, waar je je zo snel mogelijk uit de voeten moet maken. Je zou er wel eens voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan. Als dat zo is, dan ben ik degenen die hier zo vaak komen lezen en zelfs af en toe – of heel vaak – een commentaar schrijven bijzonder dankbaar.

Foto: MP in de Public Library in New York City

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

10 gedachten over “NEW YORK CITY HERE I COME”

 1. Heb je nu een reis gewonnnen ook? Maar dat zal wel niet!
  En het is hier niet donker en grauw.
  de achtergrond is licht, de muziek is OK en de letters zijn goed leesbaar.
  dat vind ik ervan. of er van?

  Like

 2. NY is niet slecht, maar ik geloof niet dat het mijn keuze zou zijn, wel om nog eens naar toe te gaan, daar niet van.

  Mmm, Ik lees je elke dag. Laat de dingen soms weken en kom dan terug. Ik houd van de diversiteit van onderwerpen en eveneens van de afwisseling tussen algemene, culturele, filosofische, literaire enz …. en persoonlijke aspecten die je hier aanraakt.
  Maar is het niet eigen aan een blog als de jouwe, met sowieso een tellerstand als een cijferkanon en een gigantische hoeveelheid woorden (allemaal potentiële hits) , dat ontzettend veel mensen al googlend hier belanden?
  En dat ze doorklikken: Their loss! Toch???
  (zelfs op mijn bescheiden blogseldinges ervaar ik het zo en ook ik vraag me dan af, of het te ontoegankelijk is. Maar so be it. Schrijven doe ik voor mezelf. En wie binnenkomt en even mee wil babbelen is van harte welkom.)

  Like

 3. Ja, kwissen op VTM, maar alleen als ik een appartement in New York kan winnen.

  Dus Evy, ik heb nog geen reis gewonnen.

  En Sodade, je hebt eens te meer gelijk.

  Gigantische hoeveelheid woorden, die ooit zullen verdwijnen.

  Like

 4. New York? Brrr, niks vor mij. Ik ben kontent dat ik op het platteland woon (op dees flank van den Bosberg). En als het mij hier te benauwd wordt (meestal in het, kots, wielerseizoen), vlucht ik wel eens op tijd naar onze prachtige Belgische Ardennen (meerbepaald Vresse-sur-Semois), maar niet in het toeristische seizoen, uiteraard.

  Niet eens met Sodade over “schrijven doe ik voor mezelf”. Als je een blog begint, is het niet meer voor jezelf, maar dan gooi je alles te grabbel voor al wie ook maar een internetaansluiting heeft hier op deze aardkloot. Als je een blog begint, dan heb je altijd de bewuste of onbewuste intentie om gelezen te willen worden. Het tegendeel lijkt mij onwaar, want moest je die intentie niet hebben, dan hou je je teksten gewoon bij op je harde schijf in word-documenten, toch?

  Like

 5. Roen,
  ja en neen – ik heb het over schrijven, jij over gelezen worden. Dat zijn twee verschillende dingen.

  Schrijven doe ik voor mezelf in de zin dat ik bij mezelf blijf in hetgeen ik schrijf. Dat ik dat wil delen is een andere zaak.

  Ik zou ook kunnen redeneren: ha, dat is mijn ‘publiek’ dus ga ik daarover schrijven (een interactie die er toch soms wel insluipt), dan schrijf ik niet meer voor jezelf. Dan word ik ondergeschikt aan de lezer.

  Dan kan je net zo goed zorgen dat je die woorden gebruikt (én prentjes en zo) die veel hits genereren.

  Wat ik schrijf is van mij, maar ik heb het wel leren delen.

  Ik weet niet of ik me zo iets duidelijker uitdruk… of je het ook zó zou kunnen zien?

  Like

 6. Roen, ik ben het met Sodade’s analyse van mijn blog eens, de diversiteit van de onderwerpen, het grote aantal teksten en woorden die veel hits genereren – dat is duidelijk. En ik neem ook aan Sodade, dat je voor jezelf schrijft. Maar ik bekijk dat toch wat genuanceerder. Je schrijft altijd voor jezelf, vanuit jezelf, omdat je niet anders kan, je beleeft er ook het genoegen van het scheppen aan – maar daarnaast heb ik zoals Roen toch iets mee te delen, ik wil wat ik schrijf aan anderen ‘geven’. Het is een soort van geschenk. Willen delen… Je leven, je momenten van geluk, van ontroering, van tegenslag, de vruchten van je verbeelding, enz. En niet tegemoet komen aan strakke verwachtingen, dat zeker niet. Maar om dit echt duidelijk te maken, zou ik een heel boek moeten schrijven.

  Like

 7. Hallo Martin
  Nu ik lees dat je het zo waardeert als iemand een reactie achterlaat, zal ik in de toekomst zeker blijven doen, zo niet nog wat vaker eens een reactie schrijven. Ik lees jouw blog altijd met veel plezier en ik vind hem zeer interessant, al ben ik het niet altijd met je eens. Het is waar dat doorheen je blog, jouw persoonlijkheid aan te voelen is. Dat vind ik er net zo boeiend aan. Blijven doen, en niks aantrekken van die teller! Wellicht raak je wel mensen, zonder dat ze het daarom laten weten.
  Liefs,

  Like

 8. Ja, en zo blijft schrijven ook een zoeken naar de woorden om uitdrukking te geven aan een ‘reactie’.
  Martin, ik denk dat jij misschien beter verwoordt wat ik eveneens bedoel. Het schrijven doe ik voor mezelf, maar, en dat geef ik eveneens aan, ik wil het ook delen, dat wat ik schrijf. Blijkbaar gaat die nuance wat verloren in mijn vorige reactie terwijl ze er voor mij wel in zat.
  Ook jij geeft aan bij jezelf te blijven. Dat denk ik, is belangrijk, niet te willen pleasen om een bepaald publiek te trekken, maar vanuit hetgeen jezelf boeit te blijven delen.
  Misschien is dit ten overvloede. Ach…

  Like

Reacties zijn gesloten.