THUIS IN TRIËST EN IN TRIËST THUIS

Anderlechtse zonsondergang

Terwijl ik door de straten van Triëst wandelde dwaalde ik soms af van het leven om me heen en dacht aan thuis. Misschien regende het daar wel? Misschien regende het binnen in mijn kamer? Of had een brand onze woning verwoest? Duizenden boeken en miljoenen songs allemaal weg. Nu ben ik weer thuis en alles is hier nog. Mijn enige wens is om weer in Triëst te zijn.

Foto: Anderlechtse zonsondergang, Martin Pulaski

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

6 gedachten over “THUIS IN TRIËST EN IN TRIËST THUIS”

 1. Daar blijf ik dus van gespaard als ik met vakantie ga, op reis. Mijn vrouw neemt die taak enigszins over maar dat duurt niet lang. Geen onrust. Nu ik terug thuis ben, vijf weken weg da’s lang, nog niet echt thuis trouwens, heb ik het wel moeilijk om thuis te komen. Het is nog niet helemaal over, ik vind nog niet de traintrain terug.

  Like

 2. voor je vertrok schreef ik in een reactie dat ik verkeerdelijk ‘triest’ had gelezen ipv Triëste… Het lijkt alsof je nog steeds (wat) (in) t(T)rie(ë)st(e) bent.
  Denken aan elders, waar we ook zijn…? (vluchten naar…?)

  Like

 3. Heb je in Triëst iets opgemerkt in verband met de Sloveense auteur Boris Pohar (1913) Hij is er geboren en schijnt er ook nu te wonen. Het zou, aldus Wikipedia, een van de belangrijkste hedendaagse Sloveense auteurs zijn. Hij is ook een overlevende van de concentratiekampen.

  Like

Reacties zijn gesloten.