TRAM 2 NAAR OPICINA

tram naar opicina

Dit is de tram naar Opicina, waar ik het hieronder over had. Het is de enige tram die nog rijdt in Triëst.

Foto: Martin Pulaski

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “TRAM 2 NAAR OPICINA”

 1. Mijn vader en ik komen net terug uit Trieste. We hebben er 5 dagen rondgelopen, alles wat verwijst naar ontmoetingen tussen het oude oost en west Europa opslurpend.
  Bijna toevallig ontdekten we, turend naar het stratenplan van de stad, waar het tram lijntje Trieste-Opicina startte (het staat verder nergens vermeld en ook het buro voor toerisme geeft er geen aandacht aan).
  Verwachtings vol liepen wa naar plein Oberdan, waar bleek, ons een grote teleurstelling te wachten stond. Een briefje, geplakt op wat vroeger het tramhuisje was en nu een horeca gelegenheid herbergt, stond in mooie, met de handgeschreven letters dat de ‘bus’ naar Opicina vertrekt vanuit nabijgelegen straat. Daaruit moesten wij dus begrijpen dat het tramlijntje niet in gebruik is. Wat zonde!
  Is hij uit gebruik genomen of zijn wij op het verkeerde moment (buiten het seizoen) bij de halte gaan kijken?

  Like

 2. Ik was in augustus nog in Triëst en toen reed deze tram zeker nog, ik heb hem twee keer genomen. Of deze tramlijn aan bepaalde seizoenen is gebonden weet ik niet. Het zou me wel verbazen als hij uit gebruik zou zijn genomen, omdat hij echt populair was, zeker bij toeristen, maar ik denk ook bij de bevolking van Triëst.
  Ja, echt wel jammer voor jullie dat hij niet reed.

  Like

Reacties zijn gesloten.