VERVELING, LEEGTE, MOEDELOOSHEID

moedeloos,depressief,leegte,uitzichtloosheid,eighties,drugs,foto,martin pulaski,pj harvey,geloof

Ik maakte een onvergetelijke reis naar Noord-Italië, een van mijn mooiste reizen ooit. Maar sinds ik weer thuis ben, ben ik ten prooi gevallen aan verveling, leegte, moedeloosheid. Niets kan me in beweging brengen, niets ontroert me of raakt me. Ik heb nergens zin in. Uit pure nostalgie staat hierboven een foto uit mooiere dagen. Hij is gemaakt in het begin van de jaren ’80, met het fototoestel van mijn broer, waarover ik enkele dagen kon beschikken. Het was een tijd van intens leven, dansen, elke dag een meesterwerk lezen. Veel gedichten – die nooit het daglicht zagen – werden toen geschreven.

Enkele toepasselijke regels van PJ Harvey:

 “Speak to me of heroin and speed
Of genocide and suicide, of syphilis and greed
Speak to me the language of love
The language of violence, the language of the heart
This isn’t the first time I’ve asked for money or love
Heaven and earth don’t ever mean enough
Speak to me of heroin and speed
Just give mesomething I can believe.”

Foto: Martin Pulaski, circa 1980

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

8 gedachten over “VERVELING, LEEGTE, MOEDELOOSHEID”

  1. zou verzet tegen de leegte en de moedeloosheid de leegte en de moedeloosheid nog vergroten? Of kan rustig afwachten en laten inzinken van zoveel goeds en moois soelaas bieden.

    Like

  2. Ons gespleten bestaan, Martin, tussen reizen – avontuur – onvergetelijk en huis – kantoor – dodo kan inderdaad verlammen. Zit er ook nog mee, nu ik terug ben van elders geweest. Zou je een hele brief willen schrijven maar ben er nog niet helemaal. Volhouden is hier de boodschap, het is de positieve oproep van de negatieve: niet leeglopen. Hoe houden we het?

    Like

  3. Dank je Marc, Herman, Sodade, Evy. Ik heb het heel moeilijk, al wil ik niet klagen vanuit een luxueuze positie. Maar die leegte is sterker dan mezelf.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: