BLOOTZONDAGEN

DEBORAH DOLCE

Blootzondagen vinden maar een keer per jaar plaats, altijd begin september. Ze vallen samen met de autoluwe zondagen. Deelnemers aan blootzondagen mogen niet te voet de straat op, wel op fiets, rollerblades of skateboard. Als de blootamateurs met hun huisdieren willen buitenkomen moeten die geruite jasjes aan hebben. Er zijn nog een heleboel andere regeltjes, maar over de band genomen zijn blootzondagendeelnemers geen regelneven.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op http://www.bloondzondagen.nl. Overigens heeft de Franse conceptuele kunstenares Sophie Malle al een tentoonstelling aan het onderwerp gewijd.

Foto: soundtrack van een artfilm van Sophie Malle.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

4 gedachten over “BLOOTZONDAGEN”

  1. Hier in België vond zoiets eind juni plaats. Een hele groep mensen die naakt (alhoewel… vrouwen droegen bikini’s, mannen een boxershort) door Brussel fietsten. Tegen de olieverslaving van het Westen. Voor de zwakke weggebruiker.

    Like

  2. Ja, Eva ik weet het, maar ik had toen een kater. Bovendien zou ik het niet gedurfd hebben.

    (Nu probeerde ik eens een fantasietje, en voilà, het bestaat al.)

    Like

Reacties zijn gesloten.