NAAR BERLIJN

Dag vrienden, trouwe lezers, toevallige bezoekers. Ik ben er een week tussenuit, weg naar Berlijn, een stad waar ik een groot gedeelte van mijn hart verloren heb. Ik zal er logeren in de buurt van de Oranienburgerstrasse, vlakbij de prachtig gerenoveerde synagoge. Het is een aangename buurt, met veel grote cafés en niet te dure restaurants. Er is een supermarkt in de buurt waar ik bronwater en als het nodig is bananen zal kunnen kopen. Ik heb geen programma, ik zal me laten leiden door het toeval. Veel wandelen in de heerlijke straten vol vreselijke geschiedenis, musea bezoeken, shoppen in de boekwinkels, wellicht enkele cd’s kopen. We zien wel. Volgende zaterdag ben ik terug en breng ik misschien verslag uit. Maar voor van die toeristische praatjes waar de magazines vol mee staan, ben je bij mij aan het verkeerde adres.

Ik ga alleen naar Berlijn. Dat ik nu afscheid moet nemen van mijn geliefde valt me moeilijk. Elk afscheid is een kwelling. Maar dit is het moeilijkste. Ik heb deze reis echter zelf gekozen, dan moet ik nu maar sterk genoeg zijn ook. Kom jongen, we zijn weg.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

6 gedachten over “NAAR BERLIJN”

 1. Regelmatig bezoek ik je blog, beste man. Ik ben je dankbaar voor de inspiratie. Neko Case en Mazzy Star waren me o.a. nog niet bekend. Jammie!
  Ga vooral door….het wordt gewaardeerd!
  Chan

  Like

 2. Alleen op pad is introspectief. Veel mensen durven of willen het niet. ‘Jij bent in je eentje de hele wereld rond geweest? Brrr!’
  Terwijl je contact met de plaatselijke mensen intenser is dan in vertrouwd gezelschap van thuis meebracht. Je bent overgeleverd. De omgeving waar je te gast bent slorpt je helemaal op.
  Voor het eerst in 11 jaar ga ik deze zomer het buitenland eens moeten missen.
  Bedankt voor je aanmoedigende email van onlangs. We blijven bloggen, voyageren en verhalen.

  Like

 3. Ik vind alleen op reis of zelfs maar op stap gaan telkens een intense, unieke ervaring.
  Ik hoop dat je er van geniet.

  Like

 4. geniet van berlijn!
  het is even terug dat ik hier nog langskwam, maar we raken weer gesetteld en oude gewoontes komen terug. ik geniet er elke weer van om je blog te kunnen lezen, allerlei dingen op te steken en even stil te staan bij nog andere zaken.
  groeten van een ‘fan’

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: