AUSCHWITZ-BIRKENAU

auschwitz-birkenau

Zeer toevallig kwam ik op de website CityToGoTravel terecht, meer bepaald op de pagina over Krakau. Daar las ik het volgende:
“Interessante uitstapjes buiten de stad voeren naar het beruchte concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en naar de ondergrondse zoutmijn Wielicka.”

Worden de mensen helemaal gek of wat? Hebben ze geen enkel historisch besef meer. Ik werd opeens bijzonder woedend toen ik dat las en kreeg tegelijk heel veel zin om buitensporig veel wodka te gaan drinken. Maar ik heb het bij water gehouden. Over een uur of zo maak ik een interessant uitstapje naar de Delhaize. Misschien kom ik wel terug met een gebraden kip.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

9 gedachten over “AUSCHWITZ-BIRKENAU”

 1. Toch geen beruchte Gebraden Delhaize Kip ?

  Vervaging alom beste vriend, het leed van ontelbare vrouwen en kinderen is nu een uitstapje

  grrrrr

  Like

 2. Oh Martin, dit brengt zoveel kwaadheid in me! Verontwaardiging! Het is stuitend.
  Hoe kan er zo weinig respect zijn?

  Like

 3. Ze weten het niet meer Martin. Ze weten niet meer waar Auschwitz-Birkenau voor staat. Voor heel velen is het al iets als plopsaland.

  Like

 4. ‘duister toerisme’ dat gepromoot wordt? Heb ik toen Auschwitz ook niet vermeld?
  Ik zoek die tekst nog wel terug.

  Like

 5. Evy, wil je de eerste zijn? Er valt geen prijs te winnen. Het is de doodgewone realiteit, het gaat niet om wat jij duister toerisme noemt, het is het alledaagse toerisme. En als je daarover geschreven hebt, zoveel beter. Hoe meer mensen dit aanklagen, hoe beter.
  Maar nogmaals, het heeft niets duisters. Nee, het akelige is, dat het zo gewoon is, zo overbelicht bijna. Je ziet de brave toeristen met hun hoedjes op en hun sandalen aan al kiekjes maken. En dan met van die witte sokken in hun sandalen. Bah!

  Like

 6. ik was/ben ook verontwaardigd. Ik ging er van uit dat jij dat wist.
  Ik wil niet de eerste zijn, dat laat ik met plezier aan de anderen over.
  Ik wou enkel reageren, even, kort, te snel, dat geef ik graag toe. Maar het was goedbedoeld, en open en bloot.
  Maar ik wil zeer zeker niet de eerste zijn, dat ben ik niet eens.

  Like

 7. Zelf heb ik hier op kantoor al eens voorgesteld om de jaarlijkse dag waarop de hoge groenten zichzelf in het zonnetje zetten, te laten doorgaan in Dachau. Of in Birkenau. Daar is tot nu toe geen reactie op gekomen maar wie weet stuur ik ze wel eerst allemaal naar hoochiekoochie.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: