THEOLOGIE VAN DE AFBEELDING

"do not forsake me, oh my darlin' "

“Het is eigenlijk doodsimpel. Elke afbeelding die de ene mens tot de andere brengt is verheven en mysterieus. En elke afbeelding die met welk ander doel dan ook getoond wordt, is een vorm van afgoderij en heiligschennis. In culturen waar het afbeelden van een mens stelselmatig verboden is, wordt iets als probleem ervaren waarvoor wij inmiddels, worstelend tussen afgoderij en mysterie, onze schouders ophalen.”

 

Uit: Péter Nádas, Een zweem van licht. Foto: Martin Pulaski

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “THEOLOGIE VAN DE AFBEELDING”

  1. Misschien worstel je tussen afgoderij en mysterie. In mijn ogen is daar niets mis mee. Ik ben niet gelovig. Maar brengen jouw afbeeldingen de ene mens niet tot de andere dan? Bovendien, hoe kun je dat weten?

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: