MARKT VAN MORGEN / RADIO CENTRAAL

 

Op zondag 8 juli vindt in de Antwerpse Kloosterstraat op het pleintje ter hoogte van de Vismijn weer de Markt van Morgen plaats. Op dit tweemaandelijks evenement kunnen beginnende en eigenwijze ontwerpers hun werk presenteren en verkopen. Bij het evenement horen een gezellige bar en muzikale omlijsting door deejays en performers. Ontwerpers die hun plaats binnen het gevestigde circuit nog niet hebben gevonden worden gestimuleerd om met hun werk naar buiten te komen en kunnen zo in contact komen met een breder publiek. De Markt van Morgen is vooral een showcase voor talent en een forum voor ontmoetingen, eerder dan een beurs van producten.

Enerzijds maakt de Markt van Morgen een schat aan creativiteit zichtbaar. Daarnaast biedt deze markt de in mode geïnteresseerde flaneur een alternatief voor industriële confectiemode die uit lage loonlanden wordt ingevoerd. De initiatiefnemers moedigen in het bijzonder projecten of initiatieven aan waarbij ontwerpers op een ludieke manier reageren tegen de confectie-industrie, door te werken met gebruikte materialen of door rekening te houden met de herkomst ervan.

Radio Centraal, een onafhankelijke lokale radio die niet wordt gesubsidieerd en geen reclame uitzendt, zal er ook aanwezig zijn met een standje. Medewerkers van de radio verkopen er tweedehands platen die andere medewerkers (of zijzelf) wegschenken. Er worden eveneens t-shirts en exclusieve affiches verkocht. De opbrengst gaat naar de radio, die de pecunia meer dan nodig heeft. De radio zal op de markt live uitzenden. Er wordt onder meer gedraaid door de volgende deejays: Gerald (psyche van het volk), Margo, Pierre Elitair, Snof en Snaporaz. Flex treedt live op. Bovendien belooft het een mooie zomerdag te worden. Als je volgende zondag in Antwerpen bent kun je alvast dit goede doel steunen.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “MARKT VAN MORGEN / RADIO CENTRAAL”

  1. Woon daar vlakbij, maar heb voor zondag al andere plannen. Is het morgen de eerste zaterdag van de maand?

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: