THE CAKE

Ik kreeg net een mailtje van Chelsea Lee, een van de drie zangeressen van The Cake. Ze was te zien op de clip van I Got You Babe met Tiny Tim. Chelsea Lee en de andere Cake-meisjes zongen backing vocals op tal van elpees in jaren zeventig, onder andere bij Kevin Ayers en Ginger Baker’s Airforce. Nu is er goed nieuws voor Cake fans: hun twee elpees worden binnenkort op cd uitgebracht. Buitengewoon is hun Baby That’s Me.
Wat Chelsea Lee over legendarische arrangeur / producer Harold Battiste vertelt is minder goed nieuws.

“good morning, martin
i have signed the contracts for both the cake lp’s to be re-released by revola/poppydisc records. the masters have been redone, so they should sound better than the originals.i spoke to harold battiste last week and he is not in the best of conditions. i believe what has happened in new Orleans – being nearly wiped off the map – has killed his spirit! he works intently to try and rebuild there and the US government does not assist. we never knew the giant of a man we were working with because we were so young!
i did that film with tiny tim before i met and formed the cake. it was just a song i sang once in a while at a club in NYC called THE SCENE. tiny sang there every night for $45.00 a week! he did not wear make-up or the loud clothes he did after the film! thank you, again, for putting our song on your page.
humbly,
chelsea (aka eleanor)”

Foto: the Cake.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “THE CAKE”

 1. Ik kom hier wel vaker, maar dit is de eerste keer dat ik hier een bericht zet. Ik wou nu eenmaal eens zeggen dat het een prettige blog is.

  Like

 2. The Cake, had ik natuurlijk weer nooit van gehoord. Nu ga ik het internet weer afschuimen om hun muziek te vinden. Merci Martin.

  Like

 3. Je vindt interessante informatie in de Engelstalige Wikipedia en op MySpace van the Cake. Ik vergeet altijd links te plaatsen. Op MySpace van the Cake kun je vier liedjes beluisteren. (Ik kom van een receptie en ben een beetje zat.)

  martin

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: