EEN NIEUW PAAR SCHOENEN

old brown shoes

Wat heb ik nu weer gedaan! Daags voor mijn verjaardag een foto van een grafsteen, zelfs al is het een ‘opmonterende’, op mijn blog gezet. Nu staan al jullie mooie en vertederende verjaardagswensen als commentaar bij een zerk van Herbert Marcuse, een filosoof die overigens volledig uit de mode is. (Want niemand denkt nog aan revolutie, tenzij het over waspoeders en schoonheidsproducten gaat. De grote vijand van het proletariaat heet nu cellulitis of sinaasappelhuid. Maar ik mag niet klagen, het is tenslotte mijn verjaardag.)
Zo zie je maar hoe onnadenkend en onberekenend ik ben. In verband met die grafsteen, bedoel ik. Ik heb geen levensplan, en ik heb evenmin een plan de campagne voor mijn blog. Ik ga inderdaad impulsief te werk, als er al van werk sprake kan zijn. Vandaag zing ik alvast de lof der luiheid. Maar doe ik dan niets vandaag? Toch wel. Ten eerste schrijf ik dit korte stukje. Ten tweede vertrek ik over een uur of zo naar Antwerpen, voor mijn radioprogramma, ten derde vier ik feest en zal ik cava drinken, ten vierde, dat zullen we wel zien. Misschien koop ik wel een nieuw paar schoenen? Of krijg ik ze cadeau, je weet maar nooit.

Ik vind het heerlijk om aandacht te krijgen. Verjaardagswensen van jullie, van vrijwel onbekenden op MySpace, prentkaarten van mijn vrienden, lieve sms’jes van andere vrienden (die geen kaartjes in huis hebben of misschien geen mooie postzegels), een warme zoen van mijn geliefde, en straks veel kussen, denk ik, van mijn Antwerpse vrienden, met wie ik het glas zal heffen. Op het leven, op de rijpe leeftijd, op zowel nadenkendheid (vooral ten aanzien van onze aarde) als op extase, op de liefde, en toch ook wel op Herbert Marcuse’s ‘weitermachen’! Salud!

Krijg ik dat paar schoenen nu?

Foto: Martin Pulaski, Zelfportret.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

7 gedachten over “EEN NIEUW PAAR SCHOENEN”

 1. lekker lezen, jarige job.
  Ik heb een glas wijn voor je klaargezet op mijn blogsel…
  Laat de dag mooi zijn, de mensen lief en jij gelukkig.

  Like

 2. gelukkige verjaardag Martin.
  Geniet ervan, van deze dag, van de vele wensen, van de kaartjes, van de vrienden, van je programma, van alles.

  Like

 3. Ik vind inderdaad een ‘opwekkende’ grafsteen en een verjaardag niet zo’n vreemde combinatie. Kwestie van de sterfelijkeid even te onderstrepen alvorens men gaat vieren. Maar het is te hopen en te wensen dat je die steen (en andere) nog jaren kan gaan bekijken. Voor nu alvast felicitaties!

  Groeten

  Like

 4. Je radioprogramma heb ik vandaag helaas weer eens gemist. Wat was het verjaardagsthema?
  Hopelijk is het een fijne dag geweest en is die het begin van een fijn jaar ouder.

  Like

 5. bedankt iedereen voor de verjaardagswensen.

  ester, spijtig dat je het gemist hebt, anders had je iets van de partysfeer kunnen opsnuiven. de playlist vind je in mijn volgende post. een duidelijk afgelijnd thema was er niet. volgende keer weer wel.

  Like

Reacties zijn gesloten.