BOZE JONGEN

angry young mod

Er was eens een boze jongen… Een boze jongen die de liefde predikte. Nostalgische gevoelens in verband met de zogeheten summer of love in 1967 overweldigen me nu de zon op mijn elleboog schijnt. Ik heb al meermaals geschreven dat ik het niet zo heb voor herdenkingen en dergelijke, maar hier maak ik een uitzondering: het gevoel is sterker dan mezelf. Nee, juister nog, ik val samen met het gevoel. Nochtans betekende die zomer hier bij ons niet zo heel veel. Ik was veel liever in San Francisco of in Londen geweest, maar dat was niet mogelijk. Wij probeerden onze dromen hier dan maar waar te maken, en ten dele zijn we daarin geslaagd. Mijn vrienden en ik hebben in Tongeren en Hasselt van 1967 een heel bijzonder jaar gemaakt. Ik vrees – voor degenen die al genoeg gehoord hebben over die beruchte zomer – dat ik hier de volgende weken en maanden nog op zal terugkomen.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

5 gedachten over “BOZE JONGEN”

 1. Herman, ik las dit gisteren reeds en nu wou ik hier iets bij zetten maar ik denk nu aan iets dat ik wou schrijven. Over dat ‘er was eens’.
  Bedankt.
  Martin, jij ook.

  Like

 2. Ja, ik las dat, en toen dacht ik ook aan ‘Once upon a time…”, het begin van Bob Dylan’s Like A Rolling Stone, een single waar ik in die tijd aan verslingerd was. Het is inderdaad altijd een goed begin.

  Like

 3. Ja
  ik val ook samen met jou in de armen van die zoete tijd
  En ja ,ik wou ook naar San Francisco
  Toen droomden we nog veel

  Het was onmogelijk daar te zijn

  met onze aangroeiende vleugels nog

  nog steeds blij koester ik liefdevol de ogen van Marc Bolan die mijn ogen zochten…
  was het 1967 of 68
  ik dronk zijn wijn
  nu laaf ik me aan deze herinnering

  40 jaar
  erg lang geleden en het gevoel van toen die zomer is er
  nog steeds …

  heb al enkele keren de site van Marc Bolan geopent en kijk weer in zijn ogen
  ho heerlijkheid en zoetigheid
  jong zijn toen
  onbetaalbaar
  dat koester ik nog lang en eeuwig voor mijn part

  Bloemen voor jullie allen op deze site

  Angela

  Like

Reacties zijn gesloten.