SUNDAY MORNING COMING DOWN

Ik weet dat Kris Kristofferson niet erg geliefd is in dit land. Hij wordt als countryzanger bestempeld, wat hier bijna als een scheldwoord klinkt. Terwijl country een van de meest eerlijke en levensechte muziekvormen en -stijlen is. Maar Kristofferson is geen doodgewone countryzanger, hij overstijgt dat genre. Je zou hem een folkartiest kunnen noemen, maar hij is veeleer een dichter en een verteller.
Telkens als ik zijn Sunday Morning Coming Down hoor, krijg ik een krop in de keel. Hetzelfde heb ik trouwens met zijn Me And Bobbie McGee. Een paar maanden geleden trad Kristofferson op in de AB, maar ik was toen in Portugal. Ik heb niets over het concert gehoord of gelezen. Als iemand er meer over weet, neem gerust contact met me op.

“Well I woke up Sunday morning,
With no way to hold my head that didn’t hurt.
And the beer I had for breakfast wasn’t bad,
So I had one more for dessert.
Then I fumbled through my closet for my clothes,
And found my cleanest dirty shirt.
An’ I shaved my face and combed my hair,
An’ stumbled down the stairs to meet the day.”
Sunday Morning Coming Down, Krist Kristofferson

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

6 gedachten over “SUNDAY MORNING COMING DOWN”

 1. Martin,
  Me and Bobbie McGee van Kristofferson is heerlijk, maar ook de versie van Janis Joplin beneemt me nog altijd de adem.

  Like

 2. Je beledigt je eigen land, Martin! Kristofferson is erg geliefd in dit land, voornamelijk als acteur, oké, vervolgens als zanger. Zo spreek ik niet enkel voor mij maar voor heel het land. Ha, zullen we als de bliksem een onderzoek laten uitvoeren door het Diependaele Instituut voor statistiek en methodiek? Als je Kristofferson zo leest, hoor je toch dat gezongen moet worden….

  Like

 3. Is hij echt geliefd in België? Ik dacht van niet, maar ik kan me vergissen. Je hebt gelijk dat je deze tekst echt moet horen. Je kunt hem natuurlijk ook zelf zingen.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: