VERGETEN VROUWEN II

loureednico

Nico alias Christa Päffgen, zangeres bij the Velvet Underground. Een van haar mooiste songs is ‘My Only Child’, terug te vinden op de elpee Desertshore, een productie van John Cale. Ze was tevens fotomodel en filmactrice, onder meer in La Dolce Vita van Fellini en Chelsea Girls van Andy Warhol.

Ik weet dat ik in herhaling val, maar dat is omdat ik boete moet doen. En “in de herhaling toont zich de meester”.

Foto: Lou Reed & Nico, circa 1966. Fotograaf onbekend.

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “VERGETEN VROUWEN II”

 1. ik denk niet dat Nico het je kwalijk genomen zou hebben.
  en het is inderdaad een buitengewoon mooie song.

  Like

 2. Ik denk dat je je vergist. Desertshore is geproduced door Joe Boyd. Het was de plaat daarvoor, The Marble Index waarbij John Cale de touwtjes in handen had.

  Like

 3. Peerke, ik denk niet dat ik me vergis, maar jij hebt evenmin ongelijk. Desertshore werd geproduceerd door John Cale. Arrangementen: John Cale. Co-productie: Joe Boyd. Op Desershore bespeelt John Cale alle instrumenten, behalve het harmonium (Nico zelf) en het is onduidelijk wie er trompet speelt. Overigens ben ik een groot bewonderaar van zowel Joe Boyd als John Cale.
  Met dank voor de aanvullende informatie.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: