DODE KONINGEN

Ik droomde van dode koningen, velen in gouden gewaden gehuld. Ze waren dood, sommigen in stukken gehakt; hun mantels en kronen glinsterden in de wat doffe, stofferige zon. De koningen, en samen met hen vele edellieden, werden met bulldozers in grote aantallen in kleiputten geschoven. Deze koningen verschilden nauwelijks van de uitgemergelde joden die in de concentratiekampen werden aangetroffen bij de bevrijding.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “DODE KONINGEN”

 1. ik las gisteren over in stukken gehakte mensen. In 4 stukken als ik me niet vergis.
  Neen, ik heb niet over hen gedroomd, wel over grote kamers met veel kleuren, ze veranderden, een keer zus, een keer zo.

  Like

 2. Merkwaardige droom. Door de associatie met de holocaust denk ik aan de ‘nazi-koningen’ die van hetzelfde laken een broek hebben gekregen. Of in bijbelse taal: “wie het zwaard hanteert zal door het zwaard vergaan”, en “oog om oog, tand om tand”.
  Maar een droom kan natuurlijk vele richtingen uit.

  gegroet

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: