REVOLUTIE IN MINIROK

Rachel Fagen, Miniskirt Revolution No. 1

De wereld is klein. Bij deze foto schreef ik ironisch dat ik ervan overtuigd was dat bloemen in het haar en liefde en minirokken de wereld in een paradijs zouden veranderen. Als iedereen zich de flower power-gedachte eigen maakte zou er geen geweld meer zijn, dacht ik. De oorlog in Vietnam zou meteen worden beëindigd.

De wereld is klein, zei ik. Rachel Fagen uit Massachussetts, die zich als fotografe Redcord noemt, schreef onder mijn foto uit vrolijker tijden dat ik nog steeds een ‘handsome devil’ ben. Ik was natuurlijk zeer gevleid. Ze voegde eraan toe dat de minirok-revolutie voor haar spoedig een aanvang zou nemen. Het eerste resultaat van die uitspraak streelt inmiddels iedereen die een internetaansluiting heeft de ogen, potentieel dan toch. Hopelijk breidt deze revolutie zich snel uit.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “REVOLUTIE IN MINIROK”

  1. Dat jasje, hemdje, brilletje,bloempje en kapsel zijn héééélemaal af. Zooo lang geleden. De illusies zijn, bij mij een beetje terug naar af.
    gegroet

    Like

  2. Door de bloem van onder de rok weg te halen en in het haar te dragen, kan de rok kort worden. Een verschuiving in de fysica, een omwenteling in de metafysica. Een handige duivel inderdaad die daar onderhands mee speelt.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: