DEATH LETTER BLUES – SON HOUSE

Een opname van Son House, een bijzonder intense bluesmuzikant, met een zeer expressieve stem. Hij was tevens een begenadigd bottleneckgitaarspeler. Hier voert hij Death Letter Blues uit, een van zijn bekendste opnames. De track is terug te vinden op de cd Son House: The Original Delta Blues. Er staan ook schitterende, geremasterde Son House klassiekers op als John The Revelator, Empire State Express, Preachin’ Blues en Grinning In Your Face. Veel kijk- en luisterplezier, ook al is het onderwerp droevig. Met dank aan Lonesome Zorro die me op het idee bracht om deze beelden op hoochiekoochie te zetten. Het werd trouwens de hoogste tijd: ik heb de titel van mijn blog aan een blues van Muddy Waters ontleend, nog zo’n reus uit de Mississippi delta.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

4 gedachten over “DEATH LETTER BLUES – SON HOUSE”

  1. Overigens op youtube staan duizenden filmpjes van oude bluesartiesten waarvan ik nimmer had verwacht ze daadwerkelijk te kunnen zien spelen. Laatst zag ik voor het eerst fingerpicking miracle Merle Travis. Ik zag tot mijn verbazing dat hij Canonball Rag slechts fingerpickt met wijsvinger en duim, net als Reverend Gary Davis overigens. En dat terwijl ik altijd dacht dat hij minstens zes vingers per hand had. Enfin, praten over, schrijven zien en horen van muzlek maakt me altijd zo enthousiast dat ik vanavond als de kids slapen lekker mijn schuurtje in ga gewapend met acoust, bottle neck en capo en duimplectrum en speel totdat ik in de Mississipi Delta ben.

    Like

  2. Music is the healing force of the universe (dixit Albert Ayler). Jij gaat dus gitaar zitten spelen in je schuurtje… Heerlijk moet dat zijn. En geen last van de buren.

    Like

Reacties zijn gesloten.