HUMBLE PIE IN BILZEN (1969)

Aansluitend op mijn radioprogramma van vorige zaterdag toon ik hier wat blanke blues van de toenmalige supergroep Humble Pie. Dit is een fragment van een concert opgenomen tijdens Jazz Bilzen, op 29 augustus 1969. Het was een koude, regenachtige dag. We hadden allemaal teveel gin en hoestsiroop gedronken.

Humble Pie bestond uit Stever Marriott, Peter Frampton, Greg Ridley en Jerry Shirley. Zanger Steve Marriott was een van mijn grote voorbeelden inzake haarsnit en klederdracht. In 1969 zat hij volop in een overgangsperiode van mod naar acid freak. Humble Pie speelt hier naast eigen werk covers van Doctor John The Night Tripper (Gris Gris Gumbo Ya Ya en Walk On Gilded Splinters). De band was nog maar net opgericht.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

8 gedachten over “HUMBLE PIE IN BILZEN (1969)”

 1. Nee, slö ik denk niet dat ik die kleren nog heb. Maar zeker weet ik het niet. Wat ligt er allemaal op zolder? Overigens zou ik er toch niet meer in kunnen. Ik woog toen 60 kg, nu 73.
  Steve Marriott was een schitterend voorbeeld. Ik vind het erg dat hij zo jong gestorven is, zoals zovele anderen.

  Like

 2. Bedankt voor de link, slö. Een schitterend optreden van The Small Faces. Steve Marriott in topvorm en een opwindende PP Arnold.
  Tin Soldier was een van mijn lievelingssongs. Ik heb er me destijds dwaas op gedanst.

  Bedankt voor het bezoek Evy. Het is wel een medley van meerdere songs.

  Like

 3. In feit is het een uitgesponnen jam met diverse ingrediënten. Het is niet zo belangrijk. Wel dat ze doctor John spelen.

  Like

Reacties zijn gesloten.