CARNAVAL IN HASSELT

carnival 1968

Een straatfotograaf maakte deze foto in café Skalden in Hasselt in 1968 tijdens het grote carnavalfeest dat jaar. Mijn vrienden en ik wilden carnaval op een andere manier vieren dan de ‘anderen’. We verkleedden ons zonder ons te verkleden. Wat we deden was onszelf, de manier waarop we ons aan de wereld presenteerden, nog wat meer accentueren. Een bepaalde overdrijving is mij nog steeds niet vreemd, zoveel jaar later. Skalden was de beatnikkroeg van Hasselt. Alle plaatselijke kunstenaars kwamen er over de vloer. Ik plaats deze foto hier omdat ik een paar dagen geleden de opmerking kreeg dat ik nogal leek op Rick Wright van Pink Floyd. Ik weet niet of dat waar is, maar alleszins was ik in de periode dat deze foto werd gemaakt een groot bewonderaar van de toetsenspeler van Pink Floyd. Vandaar ook de hoed (die ik van mijn vader had ‘geleend’).

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

10 gedachten over “CARNAVAL IN HASSELT”

 1. THE CARNIVAL IS OVER

  “Say goodbye my own true lover
  As we sing a lovers song
  How it breaks my heart to leave you
  Now the carnival is gone
  High above the dawn is waiting
  And my tears are falling rain
  For the carnival is over
  We may never meet again

  Like a drum my heart was beating
  And your kiss was sweet as wine
  But the joys of love are fleeting
  For Pierrot and Columbine
  Now the harbour light is calling
  This will be our last goodbye
  Though the carnival is over
  I will love you till I die

  Like a drum my heart was beating
  And your kiss was sweet as wine
  But the joys of love are fleeting
  For Pierrot and Columbine
  Now the harbour light is calling
  This will be our last goodbye
  Though the carnival is over
  I will love you till I die
  Though the carnival is over
  I will love you till I die”

  The Seekers

  Like

 2. Beste, eenzame Zorro, het was dan ook een soort van begrafenis. Carnaval zou nooit meer worden wat het ooit geweest is, ha ha. Denk maar aan Easy Rider, waarin Mardi Gras gevierd wordt op hetLafayette-kerkhof in New Orleans. Met hoertjes en LSD en hippies die achtereenvolgens de LSD en de hoertjes nemen, kort bij het graf van Voodoo Queen Marie Laveaux.

  Like

 3. Dat is dan spijtig voor jou, want voor mij is dat nu nog altijd carnaval… en wat de Skalden betreft… dat was mijn eerste “alternatieve” stamkroeg.

  Like

 4. Lonesome Zorro, jij reist altijd naar New Orleans om Carnaval te vieren? Uitstekend idee.

  Misschien hebben wij elkaar ooit ontmoet in de Skalden? Sta jij niet op die foto? Ho ho.

  Like

 5. En ik dacht echt dat Rick Wright vroeger in de Skalden nogal eens een sticky zat te roken. Dat is dan nu opgehelderd. Het was Rick niet.

  Like

 6. Het is negendertig jaar geleden maar ik weet wel zeker dat het de Skalden is. Ergens achter in het café. Naast de blonde jongen zie je de legendarische jukebox, waar prachtige singles op stonden van the rolling stones, small faces, john mayall (i’m your witch doctor), bob dylan en the soft machine. Onder meer. Het enige wat ik er ooit gerookt heb is Groene Michel.

  Like

 7. Nee nee, das nie de Skalden, kan het weten, want ik (lag) was der elke dag, 3 jaar aan een stuk. In de Skalden was achrteraan tegen de muur een open haard…en op de rechtermuur (gezien van de deur) was geschreven ; “The only way to shut the mouth of a woman is to kiss her”
  Tegen de deur van het toilet hing een poster van Frank Zappa (opt WC)…
  aaah … those where the days, heeft daar niemand foto’s van?

  Like

 8. Sorry, maar dit inderdaad de Skalden niet. Het is een foto die daar werd gemaakt. Die zaak is inmiddels afgehandeld. Ik verwijs hiervoor naar Elly.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: