IK SLOEG EEN VETTE KEREL

Vorige nacht sloeg ik een vette kerel, een misdadiger die al was gevangen genomen, recht in het gezicht. Hij had de vreselijkste misdaden gepleegd, maar spijt scheen hij niet te hebben. Hij zat recht voor me in bloot bovenlijf en lachte luidkeels, trots op zijn daden. Daarom klopte ik hem ook nog met mijn haarborstel op het hoofd. Het enige wat ik zo bereikte was dat hij mij nu volop uitlachte. Ik sloeg harder en harder, ook op zijn wit, papperig bovenlijf, maar ik had net zo goed op een zak bloem kunnen slaan. Dit alles vond ik hoogst onbevredigend.

 

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

3 gedachten over “IK SLOEG EEN VETTE KEREL”

 1. “Mars zal u uw potemonnee rollen en bij u inbreken
  Mars zal u ook de kleren van het lijf rukken, u de
  dijbenen breken en een ei achter uw oren stukslaan
  maar wees verstandig”
  (Uit Horoscoop – Lucebert)

  Groet

  Like

 2. Het eerste beeld waaraan ik dacht bij het lezen van de tekst. Zelfs in je droom had zo’n misdadiger in levende lijve zich niet laten doen. Ook zou je het niet enkel hoogst onbevredigend, maar meer nog afschuwelijk pijnlijk hebben gevonden. En de ergste misdaden zijn nog altijd de oorlogsmisdaden. Dus janneke-maan lijkt mij echt onwaarschijnlijk. Alle gekheid daargelaten, ik vind het in werkelijkheid een tekst met diepere achtergrond. Zoals er telkens weer op deze blog te lezen staan.

  Groet

  Like

Reacties zijn gesloten.