PINK FLOYD, BRUSSEL 1968

1968,pink floyd,brussel,atomium,rick wright,syd barrett,psychedelica,pop,popcultuur

Februari 1968. Syd Barrett heeft net de groep verlaten. David Gilmour (op de achtergrond) heeft zijn plaats ingenomen. Pink Floyd treedt op 23 februari 1968 op in het Pannenhuis in Antwerpen en op 24 februari 1968 in de Cheetah Club in Brussel.

Auteur: Martin Pulaski

Schrijver, blogger, DJ, moderne romanticus. Verslaafd aan muziek, film, boeken, kunst, steden. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal 106.7 fm in Antwerpen.

5 gedachten over “PINK FLOYD, BRUSSEL 1968”

 1. dag martin, dit nummer had ik nog nooit gehoord. Het zou zo op Pipers at the G… kunnen staan, of op Relics. Daarnet luisterde ik nog naar Pipers…, die wordt met de dag schoner, schitterend,…
  marc

  Like

 2. Ver voor mijn tijd maar het zijn de eerste albums met Syd die m’n platenkast inmogen … het latere werk is voor mij niet meer Pink Floyd …

  Like

 3. was omstreeks die tijd ook een hit. Het was nu eenmaal de tijd dat groepen het hoger zochten en zo op een dak belanden. Sinds Herman Brood eraf gesprongen is, lijkt die mode voorbij. Pain Box, ja, pardon, Paint Box, en had die zanger niet iets weg van Pulaski?

  Like

 4. Marc T., Kom van dat dak af, is wel uit een stilistisch volledig andere periode, begin de jaren zestig, tijd van de vetkuiven en andere flauwekul. Nu had Peter Koelewijn gelukkig wel gevoel voor humor. Maar er is niemand zo verschillend van Syd Barret en de vroege Pink Floyd als die Nederlandse zanger en producer.
  Rick Wright had wel iets van de jonge Pulaski, dat vindt de oude Pulaski dan toch. De jonge Pulaski heeft het trouwens met zijn eigen ogen gezien in het Pannenhuis in Antwerpen, ook in 1968. De oude Pulaski heeft daar echter al over geschreven. Zodat hij het hier bij laat.

  Like

Reacties zijn gesloten.