DE AMBITIE VAN MELANIE : GET HIGH & WATCH TV

Het grappigste moment in Quentin Tarantino’s Jackie Brown vind ik dit stukje conversatie tussel Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) en Melanie (Bridget Fonda):
“Ordell Robbie: Damn girl, you gettin’ high already? It’s only 2 o’clock in the afternoon. I get my shit done for the day, then I get high. And besides, getting high and watching TV will rob you of your ambition!
Melanie: Not if your ambition is to get high and watch TV..”

Vooral het gevatte antwoord van Bridget Fonda is buitengewoon hilarisch, maar je moet zien hoe ze het zegt, haar gelaatsuitdrukking, haar lichaamstaal, de manier waarop ze langoureus, in hotpants, neerploft in de canapé. Die scène is een subliem moment uit de recente filmgeschiedenis. Na de moord op Melanie kon de film mij niet meer echt boeien. Die koelbloedige moord om zulke welbespraakte en sexy vrouw voor altijd het zwijgen op te leggen, dat was teveel voor mij, gevoelige ziel. Misschien een van de brutaalste momenten uit de recente filmgeschiedenis?

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “DE AMBITIE VAN MELANIE : GET HIGH & WATCH TV”

  1. hey martin, films met qt zijn steeds de moeite, vind ik. Vorige week zag ik voor het eerst pulp fiction, kwestie van hilarische scenes moet die zeker niet onderdoen. maar het meest hilarisch vind ik toch nog steeds ‘from dusk till dawn’. Begint als een vrij normale road movie maar eens in de tittie twister is het hek volledig van de dam, zelfs die dam toekoer verdwijnt compleet. ik zag die film op de ijsbreker op terugweg van Antarctica, omgeven door allemaal chinezen. kun je je dat voorstellen? (dit was ook de eerste keer dat ik de onvoorstelbare salma hayek aan het werk zag, daarna nog enorm van haar genoten in het fantastische ‘Frida’)
    dag martin. marc

    Like

  2. je zat dan eigenlijk zelf in een soort van titty twister naar from dusk till dawn te kijken. tussen allemaal chinezen! dat had tarantino moeten filmen… het zou een perfecte meta-film geworden zijn. (ik vond tarantino zelf ook goed in die film, en juliette lewis natuurlijk.) ciao!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: