TOAST

Terwijl ik te slapen lag is de 200.000ste bezoeker of bezoekster van hoochiekoochie langsgekomen. Jammer dat ik haar of hem niet digitaal heb kunnen omhelzen. Laura en ik zullen hier thuis vanavond een glas champagne drinken en klinken op de gezondheid van die welkome gast en het – voor mij onverklaarbare – succes van mijn weblog, dat ook jullie weblog is. Zonder jullie aanmoedigingen, commentaren, kritische opmerkingen en gewone ‘bezoeken’ zou hoochiekoochie al lang niet meer bestaan.

Soms denk ik dat ik dit allemaal voor mezelf doe, dat het een zuiver egoïstische aangelegenheid is, maar als ik er wat dieper over nadenk besef ik dat vooral wil delen. Ik wil jullie toegang geven tot boeken, films, muziek, kunstwerken, ontmoetingen, tot alles wat mij gemaakt heeft wie ik ben. In dat lang verhaal van mij, waarvan het einde niet in zicht is, wil ik openhartig zijn en zo eerlijk mogelijk. Ik wil over mijn momenten van geluk en euforie vertellen maar mijn tegenslagen krijgen ook hun plaats. Ja, ik wil eerlijk en openhartig zijn, maar niet naïef. Elke mens heeft zijn geheimen nodig om te kunnen overleven, zo ook ik. Mijn geheimen geef ik niet prijs. Maar dat betekent niet dat ik leugens vertel. Ik kan dat zelfs niet. Indien ik de gave van het liegen wel bezat, zou ik romans schrijven.

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

11 gedachten over “TOAST”

 1. Zou bezoekster 201395 eens iets heel concreets ogen vragen? Hoe komt het dat er op jouw “laatst beluisterd” lijst, steeds namen van eenzelfde zanger/groep staan, terwijl mijn last fm gewoon at random begint te spelen en ik dus blijkbaar niet weet hoe te kiezen voor een bepaalde artiest.

  Like

 2. Ik gebruik meestal iTunes om muziek te beluisteren via mijn computer. Er staat nogal wat muziek op m’n harde schijf (allemaal gekopieerd van mijn cd-collectie, ik doe niet aan downloaden). Ik kan dan kiezen tussen cd’s integraal, playlists die ik gemaakt heb, of random (shuffle) beluisteren. Dat is wat last-fm weergeeft. Soms beluister ik natuurlijk ook gewoon cd’s. Dan geeft hij dat weer. Maar af en toe heeft last-fm wel kuren. Toch zou in de playlist normaal gezien moeten verschijnen wat je gehoord hebt.

  Like

 3. De champagne heeft gesmaakt, ook al was het kleine fles. Misschien schrijf ik wel eens een autobiografie.

  Tussen liegen en verzinnen is er niet zo veel verschil, denk ik.

  Like

 4. Martin, Wellicht was ik die 200.000 bezoeker, want ik heb je blog een paar dagen geleden ontdekt tewijl ik googlede naar Townes van Zandt. De openheid die je met ons deelt is spannend door de geheimen die voor jezelf blijven denk ik.
  Like your blog:

  Like

 5. meneer,
  hoewel ik volmaakt gelukkig was, slechts met uw link in mijn lijstje, en mijn stilzwijgende bezoeken alhier, wilde ik u ter gelegenheid van uw mijlpaal , ook van mijn kant, een teken van leven, en een woord van dank laten geworden.
  daar ik echter geen spamcode zichtbaar kreeg, en dus ook niet kon intikken, heb ik eerst de moderator van uw hostingservice aangeschreven.
  groot mijn verrassing dat de code vandaag wel zichtbaar voor mij is, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om u weliswaar enigzins verlaat, te bedanken voor het plezier dat u mij met uw site verschaft in vele vaak nachtelijke uren, en u te feliciteren met uw indrukwekkende bezoekers aantallen. ik wens ons beide zo nog vele goede jaren.

  Like

 6. ik voel me vereerd met uw felicitaties en het doet me veel zelf ook oprecht plezier dat mijn weblog je zoveel plezier kan verschaffen.

  Like

Reacties zijn gesloten.