SPA IN HET VOORUITZICHT

De wind is gaan liggen, het is opgehouden met regenen. Over enkele uren vertrekken we naar Spa. Met de trein natuurlijk. Het belooft een mooie reis te worden, want ze duurt twee uur, mogelijke vertragingen niet meegerekend. Op die tijd kan ik waarschijnlijk wel een romannetje van Georges Simenon uitlezen en zelfs nog wat van het winterse landschap genieten. In een chic hotel, betaald door het bedrijf, een multinational, waar Laura ten koste van veel inspanningen haar dagelijks brood ‘verdient’, neem ik een heerlijk bad in het water van Spa, waar vroeger hertoginnen en prinsessen kwamen (toen ze nog hoofden hadden).

Ik heb nu weinig tijd om te schrijven, de koffer moet gepakt. Het is altijd een getwijfel: wat zal ik meenemen, welk pak, welk hemd, welke schoenen? Hoeveel medicijnen zal ik nodig hebben? Ik mag vooral mijn afstershave gel – van Issey Miyake – niet vergeten. Pen en papier moeten mee, een identiteitskaart (sinds ik de voorlopig laatste keer beroofd werd heb ik die nooit meer op zak; het vergt teveel van mijn zenuwen om een nieuwe vast te krijgen). Er moeten nog een paar andere boeken mee, voor het geval die Simenon niet weet te boeien. Dat lezen van detectives in de metro en de trein is overigens een nieuwigheid. Ik hoop op die manier een tijdelijk nirvana te bereiken. Maar een paar glazen wijn helpen soms ook wel. Vanavond zal vooral de wijn het moeten doen. Ik slaap vreselijk slecht behalve in dure hotels, ook daarom kijk ik uit naar de weekendtrip. Slapen! Morgen al zit hier een andere mens, maar toch dezelfde. De filosofie komt altijd weer om de hoek kijken.

 

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

3 gedachten over “SPA IN HET VOORUITZICHT”

 1. Ja, Martin, de filosofie loert weer in de staart van je verhaal maar ook op de boot Aurora in Antwerpen (Jaap Kruithof en Ludo Abicht). Ik lig er hoegenaamd niet wakker van, raak er nauwelijks nog door beroerd. Spijtig genoeg is het te laat maar volgende keer, voor je vertrek, het is een tip, waarom zou je niet op je muziekspeler Jacky Brown steken van Frank Zappa? En waarom komt de Frank niet voor in je lijst bij Hoochiekoochie? Jij bent toch niet Jacky Brown?

  Like

 2. Evy, wie is onzichtbaar, jij, ik, de inwoners van Spa, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik geen andere mens ben. Dat was een weinig doordachte uitspraak. Maar ik ben wel uitgeslapen.

  Marc, ik ken Jacky Brown gewoonweg niet, vermoedelijk kan ik hem dan ook niet zijn. (Of is het een vrouw?). Ik ken wel Jackie Brown van Quentin Tarantino, een aanrader. En van Zappa Bobbie Brown Goes Down (een vuil liedje!):
  Hey there, people, I’m Bobby Brown
  They say I’m the cutest boy in town
  My car is fast, my teeth is shiney
  I tell all the girls they can kiss my heinie
  Here I am at a famous school
  I’m dressin’sharp ‘n’ I’m
  Actin’ cool
  I got a cheerleader here wants to help with my paper
  Let her do all the work ‘n’ maybe later I’ll rape her
  Oh God I am the American dream
  I do not think I’m too extreme
  An’ I’m a handsome sonofabitch
  I’m gonna get a good job ‘n’ be real rich

  Women’s Liberation
  Came creepin’ across the nation
  I tell you people, I was not ready
  When I fucked this dyke by the name of Freddie
  She made a little speech then,
  Aw, she tried to make me say when
  She had my balls in a vice, but she left the dick
  I guess it’s still hooked on, but now it shoots too quick
  Oh God I am the American dream
  But now I smell like Vaseline
  An’ I’m a miserable sonofabitch
  Am I a boy or a lady… I don’t know which

  So I went out ‘n’ bought me a leisure suit
  I jingle my change, but I’m still kinda cute
  Got a job doin’ radio promo
  And none of the jocks can even tell I’m a homo
  Eventually me ‘nd a friend
  Sorta of drifted along into S&M
  I can take about an hour on the tower of power
  As long as I get a little golden shower
  Oh God I am the American dream
  With a spindle up my butt till it makes me scream
  An’ I’ll do anything to get ahead
  I lay awake nights sayin,’ “Thank you, Fred!”
  Oh God, Oh God, I’m so fantastic!

  And my name is Bobby Brown
  Watch me now; I’m goin’ down,
  And my name is Bobby Brown
  Watch me now; I’m goin’ down, etc.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: