BURNING LOVE: R.I.P. DENNIS LINDE

nashville,origineel,songteksten,popcultuur,dood,pop,country,singer-songwriter

R.I.P Dennis Linde, weinig bekende songschrijver, “Nashville’s best-kept songwriting secret”. Hij maakte één mooie elpee in 1970, Linde Manor. Voor Arthur Alexander schreef hij Burning Love; wat later werd het een grote hit voor Elvis Presley.

Dennis Linde bleef in de schaduw van Music Row in Nashville gestadig songs schrijven voor andere min of meer beroemde zangers en zangeressen. Wat maakte Dennis Linde bijzonder? In Nashville was en is het niet de gewoonte om in songteksten te refereren aan schrijvers als Mark Twain, John Steinbeck, William Faulkner en J.D. Salinger. Dat deed de belezen Dennis Linde wel. In dat opzicht behoorde hij tot dezelfde ‘school’ als Guy Clark, Bobbie Gentry, en Mickey Newbury.

Foto Dennis Linde: Bart Harris.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

%d bloggers liken dit: