ELVIS IN NACHT EN NEVEL

Het was een dag vol nevel, schimmen en nachtsporen, rode ogen, rode baarden, wegglijdende gebouwen, een gele flits uit de hemel die in concentrische cirkels rond een gehaaste blauwe regenjas bleef wentelen.Het flatgebouw ging almaar meer overhellen, de was hing te drogen, vlaggen wapperden.

In één van de vele identieke studio’s lag een Elvis-fan op zijn bed me toe te roepen. Ik hoorde zijn trillende stembanden, ik hoorde de golven breken op de kusten van Nova Zembla, ik hoorde de woorden buigen, trekken, spuwen, grijpen, lossen, strelen, luwen, ik hoorde in die woorden iets van zijn vochtige ogen, waarin voor een moment zee en zon in het huwelijk traden.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “ELVIS IN NACHT EN NEVEL”

 1. Martinuski,
  Daar zegt ge iet: Elvis. Wellicht was het Barry, de foute Elvis-immitator, ja Barry, groot en mager en levensmoe maar zingen dat hij kan! De ‘hij’ is ook nog een grote vraag. Fin, in ieder geval, aldusdemede trad Barry deze hete zomer op tijdens een wentelteefpannekoekfestival in Gent. Em heeft dat goed gedaan, ge hebt dus iets gemist, maar we verwachten meer. Van iets.
  Ik ken Barry goed Martinofski, vandaar.
  En ik zie nu hier vlak tegen mijn getokkel een foto van een man met een oranje hemd aan al spelend op een gele gitaar. Play the blues Martineulska!

  Tata!
  en met veel groeten, jouw blog is ook een bewegende warme gazoline-motor

  Geliked door 1 persoon

 2. Marieke, het zou wel eens kunnen dat het Barry was. Ik heb ook zo’n oranje hemd, toevallig.

  En als het mij nog eens wil lukken speel ik de blues voor jou, maar niet op een gele gitaar.
  Wees gegroet.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: