ELVIS IN NACHT EN NEVEL

Het was een dag vol nevel, schimmen en nachtsporen, rode ogen, rode baarden, wegglijdende gebouwen, een gele flits uit de hemel die in concentrische cirkels rond een gehaaste blauwe regenjas bleef wentelen.Het flatgebouw ging almaar meer overhellen, de was hing te drogen, vlaggen wapperden.

In één van de vele identieke studio’s lag een Elvis-fan op zijn bed me toe te roepen. Ik hoorde zijn trillende stembanden, ik hoorde de golven breken op de kusten van Nova Zembla, ik hoorde de woorden buigen, trekken, spuwen, grijpen, lossen, strelen, luwen, ik hoorde in die woorden iets van zijn vochtige ogen, waarin voor een moment zee en zon in het huwelijk traden.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, DJ, sensitivist. Stadsleven, literatuur, muziek, film, kunsten. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

2 gedachten over “ELVIS IN NACHT EN NEVEL”

 1. Martinuski,
  Daar zegt ge iet: Elvis. Wellicht was het Barry, de foute Elvis-immitator, ja Barry, groot en mager en levensmoe maar zingen dat hij kan! De ‘hij’ is ook nog een grote vraag. Fin, in ieder geval, aldusdemede trad Barry deze hete zomer op tijdens een wentelteefpannekoekfestival in Gent. Em heeft dat goed gedaan, ge hebt dus iets gemist, maar we verwachten meer. Van iets.
  Ik ken Barry goed Martinofski, vandaar.
  En ik zie nu hier vlak tegen mijn getokkel een foto van een man met een oranje hemd aan al spelend op een gele gitaar. Play the blues Martineulska!

  Tata!
  en met veel groeten, jouw blog is ook een bewegende warme gazoline-motor

  Like

 2. Marieke, het zou wel eens kunnen dat het Barry was. Ik heb ook zo’n oranje hemd, toevallig.

  En als het mij nog eens wil lukken speel ik de blues voor jou, maar niet op een gele gitaar.
  Wees gegroet.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Devriese

Stukjes van nu en columns van vroeger

ViLT

ViLT : Elke Dag Verse Lyriek

hotfox63

IN MEMORY EVERYTHING SEEMS TO HAPPEN TO MUSIC -Tennessee Williams

Marjon werkt.

Pijn en poëzie op de werkvloer.

Pierewit

Verschijnt nu en dan weer niet.

reddend zwemmen

weblog van rob van essen

KOTSEN OP WOENSDAG

ALLE ANDERE DAGEN BEN IK BEST OKÉ

Aanlegplaats

thuishaven voor blogs vol literair talent

Johan De Crom

Politieke meningen, prozaïsche strelingen

ME

Ik vertel je wat ik zie & ik zie wat ik je vertel

(Botho) Straussian

composition/Neue Musik, noise, techno, field recording

Dichtertje

EEN MANIER VAN KIJKEN...

Boekenwulf

Lezen, een open deur naar een betoverde wereld - François Mauriac

HOOCHIEKOOCHIE

kroniek van een kamertjeszondaar

deintro.wordpress.com/

Uw introductie in muziek

bijgekleurd

een wereld in zwart en wit is ook maar grijs

%d bloggers liken dit: