PROSTITUTIE

akashingo

Op de vlucht voor een tuin met een appelboom in het midden en vogelgezang en vlinders dwarrelend in het zonlicht. Maar vooral, obstinaat, op de vlucht voor verveling droeg hij zijn zweet en zijn bloed naar de nachtmarkt. Gratis. Hij was lazarus toen een roodharige dame genadevol tegen het purperen raam tikte.

In ruil voor enige zilveren munten slikte zij zijn zaad – hij zonder idee van de smaak – en onthulde daarna haar pubis. Wat fluisterde ze hem in het oor? Haar pudieke geheimen?

De volgende ochtend danste de ballerina over zijn scherm. Een korte rode, fluwelen jurk, zilveren schoentjes. Een verzonnen beeld, een sirene, even onschadelijk als Orpheus en zijn oorverdovend gitaarspel. Nu wordt alles anders, dacht hij. Gedaan met de tijd van valse verlichting.

Foto: uit de film Akashingo, van Yuzo Kawashima.

Auteur: Martin Pulaski

Dichter, schrijver, blogger, filosoof, DJ. Liefde voor steden, literatuur, muziek, film, kunsten, nachtleven. Radioprogramma ‘Zéro de conduite’ op Radio Centraal Antwerpen 106.7 fm en streaming.

5 gedachten over “PROSTITUTIE”

 1. Het ego wil gestreeld worden en het oog wil ook wel wat.
  Hier vechten versleten woorden om de eer maar ze liggen in het naaiatelier en krijgen naast een nieuwe rits ook een andere kleur.

  Like

 2. Is dit een poging om door het gebruik van welbepaalde trefwoorden hoger te scoren in de blog-charts Martin?

  Like

 3. Inderdaad, Ester. Je hebt het volledig bij het rechte eind. Het tijdperk van de vijftien minuten roem is nog niet ten einde. Iggy Pop zei gisteren dat hij tien jaar geleden dacht dat roem nu, in deze tijd, niet langer cool zou zijn, maar hij gaf toe dat hij zich vergist had. Toch zal roem binnenkort helemaal niet meer cool zijn. Daarom moet ik mij haasten.
  Je bent een bijzonder goede psychologe. (Toch is dit ook de neerslag van een werkelijke droom.)

  Evy, bedoel jij hetzelfde als Ester, of wat? Welk versleten woord associeer jij met het ego dat gestreeld wil worden?

  Like

 4. Ja, dat bedoel ik. Ook.
  Maar het gaat verder dan de blogcharts. Het gaat om de teksten en hun inhoud. Om de kracht van het internet en om de ‘toevallige’ lezers die anders nooit tot hier zouden geraken.
  Versleten woorden? het begon met ‘mooi’. Maar er zijn er meer; onterecht gebruikte woorden, oppervlakkig gebruikte woorden. Wat in feite niets aan de betekenis doet; uiteindelijk blijft die. Maar soms is die betekenis weg en worden de woorden holle slogans.
  En nog veel meer. Misschien moet ik daar maar eens wat meer tijd aan besteden. Nu niet; ik heb andere plannen vanavond 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: